Fine badestrande forurenet

Det gælder de yderst populære badestande ved for eksempel Tisvildeleje, Liseleje og Hornbæk og de øvrige strande i kommunerne Halsnæs, Gribskov og Helsingør, som ikke lever op til Blå Flag kravene, skriver politiken.dk.

Det er Friluftsrådets Blå Flag jury, der netop har afgjort, at badevandet er for urent til at opnå udmærkelsen på grund af blandt andet for mange e.colibakterier, fortæller Frederiksborg Amts Avis.

Kommunerne mener, at det er en ny, hurtigere målemetode og ikke øget forurening, der er årsagen til det dårlige resultat og det afvises ikke af Friluftsrådet, som dog afviser at give dispensation fordi intet tyder på, at vandet er rent og fordi kommunerne selv har valgt at benytte den problematiske målemetode.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.