Hotel Lilla Roberts i den finske hovedstad er et af de 11 hoteller i Kämp Collection Hotels, der nu er blevet overtaget af Nordic Choice Hotels. Pressefoto via Nordic Choice Hotels.

Vokseværk i stor nordisk hotelkæde

Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hospitality Group køber finsk hotelkæde med blandt andet Finlands nok fineste hotel og Helsinkis svar på Angleterre i København.

Finske Kämp Collection Hotels, der nu er kommet under Nordic Choice Hotels, består af 11 hoteller, herunder det fornemme Kämp Hotel, og er ifølge pressemeddelelse markedsleder inden for luksus- og livsstilssegmentet i Finland. Der nævnes ikke noget om prisen for de 11 hoteller.

“Købet af Kämp Collection Hotels er en milepæl for Nordic Choice Hotels og mig. Det er et af ​​de vigtigste køb, jeg har foretaget i mine mange år i hotelbranchen. Nordic Choice Hotels skal være en nordisk hotelkoncern, og som ny ejer af Kämp Collection Hotels bliver vi for alvor en vigtig nordisk spiller,” siger Petter Stordalen og fortsætter:

”Kämp Hotel er en institution i Helsinki. Derudover matcher hotelkædens værdier og kultur perfekt til Nordic Choice Hotels. Vi vil fortsætte med at drifte Kämp Hotels efter de stolte traditioner og bevare Kämp Collection Hotels’ stærke værdisæt.”

Kämp Hotels begyndte i 1887, da Carl Kämp grundlagde Grand Hotel i Helsinki, som i dag hedder Kämp Hotel og Finlands nok mest berømte hotel. I dag består kæden af ​​11 hoteller med lige over 1.400 værelser og suiter, her af otte hoteller i Helsinki. Kæden forventer i år at omsætte for 750 millioner kroner, 100 millioner euro. Udover hotellerne driver den også 17 restauranter.

Vækst i København
Næste år åbner Nordic Choice Hotels to hoteller i København til en samlet pris på 2,6 milliarder kroner.

Til foråret er den norske hotelkæde klar med det femstjernede luksushotel Villa Copenhagen med 390 værelser og suiter i det gamle centralposthus ved Hovedbanegården i København. Og næste efterår åbner Nordic Choice i samarbejde med Københavns Lufthavn det 604 værelser store Comfort Hotel Copenhagen Airport.

Selve Nordic Choice Hospitality Group har tre varemærker, Clarion Hotels, Quality Hotels og Comfort Hotels. Gruppen har 195 hoteller i seks lande, Norden og Baltikum, hovedparten er omfattet af de tre varemærker, mens 20 er mere unikke og enkeltstående, blandt andet The Thief i Oslo, At Six i Stockholm og Skt. Petri i København.

I alt har Nordic Choice Hospitality Group 16.500 medarbejdere og en forventet omsætning i år på en milliard euro.

Relaterede artikler:

Scandic er nu Finlands største hoteloperatør

Helsinki viser vejen for kinesisk turisme

Helsinki får igen mere trafik til Kina