Det største reservationssystem i Norden, Amadeus, er klar til nyt partnerskab med australske Flight Centre Travel Group. Arkivfoto.

Finske lufthavne sætter passagerrekord

Sidste år havde de 21 finske lufthavne under Finavia tæt på 23 millioner passagerer. Og Helsinkis lufthavn satte rekord i antal rejsende.

De 21 lufthavne, der administreres af det finske lufthavnsselskab Finavia, håndterede sidste år 22,7 millioner passagerer. De fleste var naturligvis i landets største lufthavn, Helsinki, der i 2017 slog sin passagerrekord op nåede på 18,9 millioner rejsende.

For hele Finland, noterer Finavia, steg antallet af flypassagerer med 9,2 procent sidste år i forhold til 2016. Finavia tilskriver navnlig væksten til en markant fremgang hos Finnair, samt at Helsinki Lufthavn fortsætter med at tiltrække stadig flere rejsende, ikke mindst på grund af lufthavnens hub-position som en af de største lufthavne på ruterne mellem Nordeuropa og Asien. Sidste år havde Helsinki Lufthavn en stigning i sin internationale trafik på 11,4 procent i forhold til 2016, mens antallet af transitpassagerer steg 17,6 procent sidste år.

”Vi drøfter løbende nye ruter, flere flyvninger og større fly på eksisterende ruter med en række flyselskaber; alene sidste år åbnede tre flyselskaber nye ruter til Helsinki,” lyder det fra Finavia.

Også sidste år havde Helsinki Lufthavn flest passagerer fra Tyskland, Sverige, Spanien og Storbritannien. Rejsende fra EU-landene udgjorde 71,4 procent af alle passagerer i Helsinki, mens vækstraterne var størst fra Japan, Kina, Rusland og Hong Kong. Der var sidste år 20 procent flere passagerer i den finske hovedlufthavn fra lande uden for EU sammenlignet med 2016.

Som eksempel nævner Finavia, at der i 2016 var passagerer, der ankom med flyvninger fra Qatar, men efter Qatar Airways har skruet op for sin betjening af Helsinki, var der sidste år 100.000 rejsende, der ankom via Qatar.

Vækst til julemandens lufthavn
Efter stigningen i lufthavnen i Helsinki, noterede Finavia sidste år størst passagervækst på lufthavnene i Lapland. Antallet af rejsende til og fra Finlands næststørste lufthavn målt i passagerer, Oulu, blev under en million, hvilket Finavia tilskriver en reduktion af kapaciteten i lufthavnen sidste sommer som følge af renovering af start- og landingsbanen.

”Men Lapland er en stadig mere populær destination. Rejsende kommer hertil med rutefly og på charterflyvninger. Alene i lufthavnen i Rovaniemi, der ifølge finnerne er Julemandens officielle lufthavn, var der sidste år over 570.000 passagerer – hvilket også er rekord.

 

Relaterede artikler:

Finnair øger på Billund – og Kina

Helsinki er Nordeuropas bedst forbundne lufthavn

Matka, Finlands store europæiske rejsemesse

x

Læs Også

Sun-Air klar til de næste 40 år

Danske Sun-Air har 18. maj reception for kunder og forretningsforbindelser i Billund sit nye hovedkontor, der åbnes af tidligere transportminister. Samtidig fejres 40 års jubilæum.

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Kina har meddelt 36 flyselskaber at de skal skrive at Taiwan hører under Kina. Det har blandt andet fået SAS til at ændre information på sin hjemmeside.

Lapland-lufthavne udvides til to millioner passagerer

Lufthavnene i Rovaniemi, Kittilä og Ivalo i Finsk Lapland skal både udvides og moderniseres på grund af et stærkt stigende antal turister.

Air India roser Wonderful Copenhagen

Det indiske Star Alliance-medlem, der på fredag øger betjeningen af København, roser WoCo for turistorganisationens marketingkampagner målrettet indiske turister fra New Delhi-området.

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Der er nye interkontinentale ruter på vej til København samt udvidelser på flere eksisterende. I årets første kvartal udgjorde rejsende på langruterne 13,5 procent af lufthavnens samlede antal passagerer.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.