Storbritannien bliver nu også orange i de danske rejsevejledninger, her er det fra Windsor Castle udenfor London. De øvrige lande, der nu bliver orange, er Irland, Island og Slovenien; trioen var i forvejen orange på grund af deres karantænekrav for ankommende danske turister. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Fire nye orange lande i danske rejsevejledninger

Heller ikke i denne uge kom de efterlyste regionale rejsevejledninger for EU/Schengen-landene. Udenrigsministeriet gjorde som ventet yderligere fire lande orange på grund af for høje smittetal.

Udenrigsministeriet opdaterer hver torsdag sine rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

I dag, torsdag, kom yderligere fire lande på den orange liste der betyder, at ikke-nødvendige turistrejser frarådes.

Det var, som STANDBY.dk, kunne oplyse i går, Irland, Island, Slovenien og Storbritannien (England, Nordirland, Skotland og Wales). De tre første lande var i forvejen orange i de danske rejsevejledninger, da de har krav om karantæne for ankommende turister fra for eksempel Danmark.

Men nu er smittetallene i de tre lande plus Storbritannien også blevet så høje, at de fire lande bliver orange fra midnat til lørdag, altså fredag aften klokken 24.

Tallene fra SSI viser, at de fire lande nu er over kriteriet om et nationalt smittetal på under 30 pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Irlands smittetal er nu, ifølge Udenrigsministeriet, 34,1, Island har 32,7, Slovenien er på 30,7, mens Storbritannien har 36,4.

Over 20 orange lande
Inden for EU/Schengenlandene og Storbritannien fraråder Udenrigsministeriet således nu alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Frankrig, Holland, Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig på grund af smittetallene.

Som følge af andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Estland, Finland, Letland og Litauen.

Belgien, Holland, Irland, Island, Slovenien og Ungarn er i orange på grund af både højt smittetal og indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, oplyser Udenrigsministeriet.

Stadig gul rejsevejledning for Tyskland
Tyskland indførte i går, onsdag, krav om 14 dages karantæne for alle indrejsende fra Region Hovedstaden. Frem til 1. oktober kan indrejse dog finde sted uden krav om karantæne mod forevisning af negativ COVID-test, der ikke må være mere end 48 timer gammel.

Fordi det kun er rejsende fra Region Hovedstaden i Danmark, der omfattes af de nye tyske indrejsekrav, er Tyskland stadig gul i de danske rejsevejledninger.

OK til passage gennem orange lande, uden overnatning
Udenrigsministeriet skriver i dag også i de nye rejsevejledninger: ”Vi tilpasser nu vores hidtidige opfordring omkring transit, så det er muligt at rejse i transit gennem orange lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes grundet høje smittetal, uden der opfordres til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst til Danmark.

Det gælder dog kun, hvis der ikke overnattes i det orange transitland, understreger ministeriet og tilføjer:

”Hvis man skifter transportmiddel (eksempelvis togskifte eller flymellemlanding) under sin transit, bør man have ekstra fokus på at minimere risikoen for at blive smittet.”

Tunesien bliver igen orange
Udenrigsministeriet skriver også, at Tunesien fra 28. september forventes at indføre indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så man kun kan komme ind i landet, hvis man er tunesisk statsborger eller har fast ophold i Tunesien.

Når de nye indrejserestriktioner træder i kraft, ændrer Udenrigsministeriet rejsevejledningen for Tunesien så alle ikke-nødvendige rejser frarådes, oplyses det.

Relaterede artikler:

Flere europæiske lande kan blive orange i rejsevejledning

Stadig færre rejsemål til efterårsferien

Rejsebureauforeninger: Regering uden politisk vilje