Firmaer sjusker med rejsepolitikker

Undersøgelsen bygger på en analyse af over hundrede multinationale og mellemstore virksomheders forskellige rejsepolitikker. Under en tredjedel har opdateret sine rejsepolitikker det seneste år. Mange risikerer dermed at udsætte sig selv og sine rejsende for unødige omkostninger og risici.

 

Undersøgelsen afslører blandt andet, at kun 12% behandler de rejsendes sikkerhed i rejsepolitikken. Otte ud af 10 behandler ikke udgifter til eksempelvis indchecket bagage, ekstra afgifter ved reservationer eller erstatning for andre tjenester, som visse hoteller og biludlejere kræver betalt.

 

Blot 35% af mindre firmaer benytter et rejsebureau til at booke hotel, men for større, globale virksomheder er det tilsvarende tal 85%. Anvendelsen af mobile applikationer eller henvisning til de værktøjer, som eksisterer for at lette de rejsendes arbejde på afstand omfattes sjældent af rejsepolitikkerne. 

 

70% savner retningslinjer for booking af lavprisbilletter hos flyselskaber udenfor virksomhedsaftalen.

 

”For at opnå en omkostningseffektiv erhvervsrejse i en organisation skal man jævnligt gennemgå og opdatere sin rejsepolitik i forhold til de ændrede markedsforhold og samtidig kommunikere dette til sine erhvervsrejsende”, siger Anders Bohlin, director, client management hos American Express Global Business Travel.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.