Regionsdirektør Tony Bak, til venstre, ved sammenkomsten hos First Hotel Kong Frederik sammen med Maria Cecilie Vejlgaard fra eventbureauet Midgaard Event og salgschef for First Hotels i Danmark, Kim Sørensen. (Foto: Henrik Baumgarten)

First Hotels: 2018 bliver godt hotelår

Regionsdirektøren for First Hotels i Danmark forudser, at dette år bliver endnu bedre end 2017.

Den norske hotelkæde First har i dag kun syv hoteller i Danmark, heraf fire i København – og ingen planer om nye hoteller på det danske marked.

Men det får ikke deres regionsdirektør for operationer i København, Tony Bak, til at se dystert på det københavnske hotelmarked i år. Det sagde han fredag ved nytårskur for First Hotels storkunder på dets københavnske marked til standby.dk

Sammenkomsten på Hotel Kong Frederik ved Rådhuspladsen havde repræsentanter fra blandt andet erhvervs- og incoming bureauer. First har ud over Kong Frederik også de københavnske hoteller Mayfair og 27 – samt hoteller i Kolding, Odense, Aalborg og Aarhus. I alt har kæden over 1.000 hotelværelser i Danmark.

”Vi har ingen aktuelle planer om at øge vores antal af hoteller i Danmark. For at få nye hoteller kræver det blandt andet, at man kan få en business case ud af det nye hotel, også i nedgangstider. Dem er der ingen udsigt til – for vi ser bestemt kun positivt på 2018, som vi forventer vil blive endnu bedre end sidste år. Blandt andet ser vi, at København i år får endnu flere kongresser end byen havde sidste år,” siger Tony Bak.

Nyt madkoncept
First Hotels har de seneste år mistet flere hoteller i København. Senest blev First Hotel Copenhagen med 215 værelser i Sydhavnen i maj sidste år til et Scandic-hotel, Scandic Sluseholmen.

Og tidligere blev First Hotel Excelsior sammenlagt med sit søsterhotel Mayfair i naboejendommen i Helgolandsgade i København. Samlet har de to hoteller, der nu markedsføres som First Hotel Mayfair, 200 værelser.

I forbindelse med sammenlægningen af First Hotel Excelsior med Mayfair fik de to hoteller Danmarks første Boston Grill, et varemærker under O’Learys. Men, oplyste Tony Bak, 28. januar lukkes Boston Grill-restauranten og genåbner efter planen 14. februar som en O’Learys-restaurant.

”Boston Grill er et luksus-varemærke under O’Learys, men det tiltrak ikke nok gæster, måske på grund af sine højere priser. Ved at omdanne restauranten til en O’Learys forventer vi flere gæster og dermed større omsætning,” sagde Tony Bak.

Tony Bak sagde også, at efter First Hotels i Danmarks sidste år sagde farvel til sin salgsdirektør, Lisbeth Simonsen, der skiftede til Cirkusbygningen og en nyoprettet stilling som Commercial Sales Relations Manager, er hendes stilling blevet nedlagt. I stedet er Kim Sørensen udnævnt til sales manager for First Hotels i hele Danmark.

Relaterede artikler:

Hotelkæde vil være dobbelt så stor

Danske hoteller fordobler milliardoverskud

Cirkusbygningen øger fokus på MICE