Hotelkæde vil være dobbelt så stor

Daniel Atteroth, direktør hos First Hotels for Business Development.

Daniel Atteroth, direktør hos First Hotels for Business Development.

TURISME: Hotelkæde vil gerne vokse til det dobbelte i Skandinavien – også i Danmark.

Mens norske First i dag har 11 hoteller i Danmark med ca. 2.000 værelser, skal tallet de næste to år øges med 10-15 nye medlemmer.

Reelt ”mistede” First i maj et hotel i København. Men det skyldtes, at kæden sammenlagde hotel Excelsior med hotel Mayfair i naboejendommen. Samlet har de to, der nu kun markedsføres som First Hotel Mayfair, 200 værelser.

”I Danmark har vi 11 hoteller, heraf syv i København. De næste to år forventer vi 10-15 flere i og uden for København. Vi har sendt forslag om samarbejdsaftaler til 10 mulige nye danske First-hoteller.”

Det siger svenske Daniel Atteroth til standby.dk – han blev i januar direktør i First Hotels med ansvar for forretningsudvikling, Business Development. Han har tidligere haft lederstillinger i erhvervsrejsebureauet BCD Travel, i Rezidor Hotels, Scandic Hotels og Hilton.

”Vi kigger efter hoteller med personlighed som giver gæsterne den kvalitet, vi ønsker. Naturligvis ser vi også på beliggenhed og efterspørgsel på destinationen samt et langsigtet samarbejdet med hotelejeren,” siger Daniel Atteroth.

Samlet har First 60 hoteller i Skandinavien, hovedparten i Sverige, samt ét i Island – First har identificeret yderligere 60 skandinaviske hoteller som potentielle nye medlemmer.

”Hotellernes egen “personlighed” er en vigtig del af gæsteoplevelsen. I stedet for at kræve standardisering af bl.a. drift og stil, som vi ser hos nogle konkurrenter, ønsker First at det enkelte hotel har størst mulige selvstændighed,” siger Daniel Atteroth.

De 10-15 kommende First-hoteller i Danmark kan være hoteller fra andre kæder, private og familieejede samt nye hoteller i ejendomme, hvor der før var kontor eller bolig.

Ved at samarbejde med First kan f.eks. ”stand alone” hoteller få adgang til kædens indkøbscentral, Firsts aftaler med bookingmaskiner og reservationssystemer, hjælp til at lave hjemmesider, til Firsts bonusprogram med ca. 400.000 medlemmer samt Firsts salgs- og marketingsorganisation.