Salgschef Flemming Sonne stopper ved udgangen af denne måned hos Thai Airways i Danmark. Foto: Henrik Baumgarten

Flemming Sonne stopper hos Thai Airways

Indbegrebet for mange i rejsebranchen af Thai Airways i Danmark, salgschef Flemming Sonne, går på pension efter 27 år i flyselskabet. Afløseren har tidligere været hos Lufthansa, SAS og CWT.

Area sales manager for Thai Airways i Danmark, 62-årige Flemming Sonne, stopper med udgangen af denne måned og går på pension efter 27 år hos Star Alliance-medlemmet.

Klik for stort format. Flemming Sonne med sin afløser Ulrik Gylstorff, der har været hos Thai Airways de seneste to år. Foto: Henrik Baumgarten.

Han afløses af 46-årige Ulrik Gylstorff, der de seneste to år har været senior sales representative hos Thai og inden da havde 15 år hos Lufthansa og før det var hos SAS og erhvervsrejsebureauet CWT. 

”Det har været et stort privilegium at arbejde for Thai Airways og jeg er stolt over at have været en del af vores Thai Airways Team i så mange år. Det har altid været spændende og udfordrende; Thai Airways har været igennem en meget positiv udvikling med øget kapacitet og opstart af nye ruter, Oslo-Bangkok og København-Phuket,” siger Flemming Sonne til STANDBY.dk og tilføjer:

”Nu glæder jeg mig til at være mere sammen med min familie og få tid til at opleve flere af de spændende destinationer, Thai Airways flyver til.”

Flemming Sonne begyndte i 1992 som 35-årige hos Thai Airways, der dengang som nu havde dansk hovedkontor på Rådhuspladsen i København.

Klik for stort format. En del af salgsteamet hos Thai Airways i Danmark. Forrest fra venstre Allan Highland Eliassen, netop ankommet fra Emirates, Ulrik Gylstorff, Natthakorn Chunhacha, nordisk direktør for Thai Airways og Pakpon Nuangsen, chef for digital sales og marketing. Bagved står Martin Birkebæk Müller og Flemming Sonne. Foto: Henrik Baumgarten.

I alt er det blevet til 40 år i luftfarten siden Flemming Sonne begyndte med seks år hos daværende Sabena (i dag Brussels Airlines) og derfra kom til Austrian Airlines i syv år, inden han landede hos Thai Airways.

”Jeg giver trygt stafetten videre til vores general manager, Khun Natthakorn, der har været i København i godt et år, samt Ulrik Gylstorff, som med en solid baggrund i Lufthansa og SAS og de seneste to år i Thai Airways, helt sikkert vil fortsætte den gode udvikling for Thai Airways,” siger Flemming Sonne og tilføjer:

”Selvfølgelig bliver det trist at sige farvel til alle de gode medarbejdere i Thai Airways og alle de mange fra rejsebranchen, som jeg føler et meget tæt og specielt forhold til. De har betydet meget for mig, det vil de vedblive med at gøre, og jeg ønsker dem alle alt det bedste fremover.”

Over 100 gange i Thailand
Allerede inden han rundede de 60 havde Flemming Sonne ønsket at gå på pension, men aftalen blev, at han tog et par ekstra år – også for at få kørt sin afløser godt på plads.

”Jeg ville slutte på en ordentlig måde, så at jeg stopper har været planlagt i længere tid,” siger Flemming Sonne der i sine 27 år hos Thai Airways har haft syv general managers – og i øvrigt besøgt Thailand over 100 gange, i forbindelse med arbejdet eller som ferierende med blandt andet sin amerikanske hustru, Josie.
Parret mødte hinanden, da Josie arbejdede for Austrian Airlines i Wien og Flemming Sonne var hos Austrian i Danmark.

Da Flemming Sonne begyndte hos Thai Airways havde selskabet fem fly om ugen fra Bangkok til København. Den gang fløj selskabet via Paris på ud- og hjemturen, med Boeing B747-200, senere, da ruten blev nonstop mellem Bangkok og København, med MD11, fulgt af Boeing B747-400 og i dag med Boeing B777-300 med plads til 346 passagerer på de tre klasser, economy, premium economy og business class.

Thai Airways flyver dagligt på København-Bangkok – i sommermånederne er der to ekstra ugentlige afgange, mens selskabet fra december til marts også har to ugentlige flyvninger fra København til Phuket.

Vigtigt samarbejde med rejsebureauer
”Thai Airways har altid set samarbejdet med rejsebureauerne som vigtigt; de sælger omkring 75 procent af vores sæder – til selve Thailand eller nogle af de over 60 destinationer Thai Airways betjener verden over, herunder i Asien,” siger Flemming Sonne og fortsætter:

”Vi har fået stigende konkurrence fra blandt andet Emirates og Qatar Airways, men vi klarer os stadig godt og vores danske passagerer, der fortsætter ud på vores netværk, skal blandt andet til Vietnam, Australien, Bali, Indonesien og Filippinerne.”

Flemming Sonne siger, at en medvirkende årsag til, at Thai Airways har et godt samarbejde med rejsebureauer, firmakunder og private kunder er at flyselskabet dels har et godt produkt, dels at ved netop at have et full service-kontor i København kan hjælpe her og nu.

”Jeg synes også, at jeg gennem årene har gjort mit til at opbygge gode relationer til rejsebureauerne og firmakunderne – vi har prøvet at hjælpe, hvor det kunne synes umuligt,” siger Flemming Sonne og tilføjer, at det gode forhold fra Thai Airways også omfatter et godt samarbejde med andre flyselskaber – konkurrenter eller ej.”

Relaterede artikler:

Thailand tiltrækker atter flere nordiske turister

Helsinki og Beijing højdespringere i Københavns Lufthavn

Apollo med ny Norwegian-rute til Thailand