Fra mandagens thailandske workshop på Scandianvia-hotellet i København, fra venstre Julie Damgaard fra GSA-firmaet Aviareps, der blandt andet repræsenterer Bangkok Airways, TAT’s nye nordiske direktør, Eurblarp Sriphiromya, og Pakpon Nuangsen fra Thai Airways i København. Foto: Henrik Baumgarten.

Thailand tiltrækker atter flere nordiske turister

Mens antallet af nordiske ankomster til Thailand sidste år faldt i forhold til 2016, viser tallene for i år generel fremgang. ”Men vi er oppe mod hård konkurrence,” siger den thailandske turistchef i Norden.

Der var over 50 deltagere fra navnlig danske rejsebureauer, da det nationale thailandske turistråd mandag havde stop i København på den årlige nordiske rundtur.

På workshoppen på hotel Scandinavia var der market updates med nyheder fra Thailand ligesom rejsebureauagenterne kunne møde 27 thailandske turismeleverandører, primært hoteller og destinationer, men blandt andet også to vigtige flyselskaber for Thailands turisme, Thai Airways og Bangkok Airways.

Tourism Authority of Thailand, TAT, har netop fået ny nordisk direktør, Eurblarp Sriphiromya, hun sagde under workshoppen til STANDBY.dk:

”Thailand fortsætter med at være en meget populær destination for rejsende fra Norden, men vi anerkender naturligvis, at vi har konkurrence fra destinationer som Vietnam, Dubai, Burma og så videre.”

Thai Airways er stadig største enkelttransportør af nordiske rejsende til og fra Thailand, Star Alliance-medlemmet har daglige flyvninger fra København, Oslo og Stockholm – om vinteren har Thai Airways også direkte rute fra København og Stockholm til Phuket, Thailands største ø, lige som der er ekstra ugentlige flyvninger fra København og Stockholm til Bangkok i dele af sommerens højsæson.

Den nordisk TAT-chef, Eurblarp Sriphiromya, glædede sig over, at Norwegian denne vintersæson har åbnet på Krabi med to ugentlige fly fra de tre skandinaviske hovedstæder. Udover Thai Airways er nogle primære flyselskaber til at få turister fra Norden til Thailand blandt andet Emirates, Finnair og Qatar Airways.

Bangkok Airways var på workshoppen repræsenteret af Julie Damgaard GSA-firmaet Aviareps. Hun fortalte, at Bangkok Airways har codeshare-aftaler til dets mange destinationer i navnlig Thailand med blandt andet Emirates, Finnair, Qatar Airways, Turkish Airlines og Thai Airways.

Største stigninger fra Danmark og Finland
Det var sidste år tæt på 754.000 nordiske ankomster til Thailand, et fald på omkring 10.000 i forhold til 2016.

Dette år går det lidt bedre med at til tiltrække nordiske ankomster. TAT har foreløbig tal for årets syv første måneder. Disse viser, at der har været tæt på 117.000 ankomster fra Danmark til Thailand, en stigning på 7,2 procent; 193.000 fra Sverige, et fald på 2,8 procent, næsten 81.000 fra Norge, minus 0,8 procent, mens der fra Finland har været tæt på 91.000 ankomster, en vækst på 7,9 procent.

Thailand, der har turisme som sin primære indtægtskilde, gør i TAT’s nye kampagne ”Open to the new shades” meget ud af dels at præsentere Thailand som en åben og gæstfri destination. Der er blandt andet fokus på at få turister mere ud i andre dele af Thailand end de store turisttrækplastre – dette sker i forsøget på at sikre en bedre fordeling af indtægterne fra turisme, især for indbyggerne i landsbyerne.

TAT’s nordiske kontor har i øvrigt sin egen hjemmeside til rejsebranchen, TATNordic.com

Relaterede artikler:

Apollo med ny Norwegian-rute til Thailand

Udenrigsministeriet fordobler antal rejsevejledninger

Unge danskere undlader ferieforsikring