Flere fly-ordrer aflyses

Selskabet har lagt et depositum på USD 91 millioner, som hermed vil gå tabt. Men hvis selskabet fastholder ordren, vil det koste USD 2.2 milliarder for de 42 A319 og A320 fly.

 

”Det er i allerhøjeste grad usandsynligt, at selskabet vil modtage disse fly, hed det i en udtalelse fra Uniteds moderselskab UAL allerede den 24. juli og selskabet har siden offentliggjort en nedskæring i kapaciteten med 16,5% fra fjerde kvartal i år, hvilket betyder behov for færre fly.

 

Analytikere mener, at både Airbus og Boeing risikerer at miste op til en fjerdedel af fly-ordrerne i takt med, at flyselskaberne skærer ned. Airbus har indtil nu modtaget 43 aflysninger i år, men nogle af dem er erstattet af nye ordrer på mere moderne fly. Boeing har modtaget én aflysning på en Boeing 787 Dreamliner til

Azerbaijan Airlines, mens Southwest Airlines og AirTran har ændret nogle af sine ordrer.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.