’Flere flyselskaber vil give op i vinter’

Willie Walsh.

Willie Walsh.

LUFTFART: Det spår i hvert fald præsident for British Airways moderselskab, Willie Walsh, som heller ikke selv vil på yderligere opkøb, men alligevel lader en dør står åben for muligheden.

”Den globale krise for luftfarten er ikke forbi i flere lande i Europa, selv om det ser lysere ud. Vi har rigtig mange mindre luftfartsselskaber, som vil have behov for konsolidering allerede til vinter, hvoraf flere vil blive nødt til at give op.”

Denne dystre spådom fremsatte præsident Willie Walsh fra IAG (moderselskab for British Airways) da han forleden åbnede en ny rute fra London og Chengdu i Kina.

Han tilføjede, at den fremgang man har i Storbritannien ikke findes i alle europæiske lande. Han udtrykte håbet om, at det værste er overstået for datterselskabet Iberia i Spanien, og at IAG ikke er interesseret i opkøb af Alitalia.

”Jeg tror, man skal være forsigtig med at dømme Alitalia ude, her er flere muligheder. Vi er i øjeblikket ikke interesseret i at fortsætte forhandlinger med portugisiske TAP og har heller ikke i øjeblikket andre flyselskaber i kikkerten for en udvidelse af IAG,” sagde han.

Men tilføjede alligevel: ”Vi er altid opmærksomme på, at der kan ske noget uventet.”

Læs også i seneste udgave af Stand By kommentaren: ”SAS er en lækkerbisken for British Airways” med underrubrikken:

”Netop nu er SAS ved at køre sig i stilling som single, bortset fra et forkølet joint venture med Singapore Airlines, men det kan hurtigt ændre sig, hvis det lykkes at få en sund økonomi i løbet af et par år. You will never walk alone.”