Den tidligere remise i Hejlsminde er i dag sommerhus. (Foto: DanCenter | PR)

Flere gæster efterspørger unikke ferieboliger

En ny tendens breder sig blandt sommerhusgæsterne, da de i stigende grad ønsker at leje en bolig, hvor beliggenheden eller historien skiller sig ud, og derfor har DanCenter lanceret et nyt koncept.

Cirka hvert femte af Danmarks anslåede 220.000 sommerhuse udlejes til turister. Her er tyskerne den absolut vigtigste målgruppe, i runde tal står vores sydlige naboer for cirka to ud af tre lejemål af sommerhuse i Danmark.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har der i de første syv måneder af i år været henholdsvis 4,5 og 8,7 millioner danske og udenlandske overnatninger, og det er en stigning på 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

De mange overnatninger har medvirket til at blotlægge en ny tendens blandt gæsterne, fortæller udlejningsselskabet DanCenter. I højere grad end tidligere efterspørger lejerne nemlig huse, som skiller sig ud fra mængden af sommerhuse og andre ferieboliger.

Efterspørgslen er steget
Kim Holmsted, der er administrerende direktør for DanCenter, fortæller, at tendensen har været på fremmarch igennem et stykke tid.

”Vi har i løbet af de seneste år oplevet en voksende interesse for ferieboliger, som skiller sig ud fra mængden. Helt konkret efterspørger vores gæster i stigende grad sommerhuse, som enten har en spændende historie, et særligt udseende eller andre særegne kendetegn, der kan bidrage til at skabe en ferieoplevelse ud over det sædvanlige.”

Udviklingen i forbrugsmønsteret har ansporet DanCenter til at søsætte et nyt koncept, der har fået navnet ’Unique Homes’, og som indtil videre består af fem særlige sommerhuse, der dog har det tilfælles, at de alle er placeret i Jylland.

Ruller konceptet ud flere steder
Husene ligger i henholdsvis Ebeltoft, Løgstør, Fjand, Aalbæk samt Hejlsminde. De er udvalgt af forskellige grunde, men det sidstnævnte er eksempelvis kommet med, fordi det tidligere har fungeret som remise.

”Stedet er oprindeligt bygget i forbindelse med byens gamle banehandling, hvor Kolding Sydbaner betjente Koldings sydlige opland med baner til Hejlsminde og Vamdrup fra starten af 1900-tallet. Huset har fungeret som remise for togene, som dengang bragte rejsende frem og tilbage til blandt andet byens badehotel og badestrand,” udtaler Peter Lawaetz, som ejer sommerhuset i Hejlsminde.

I tillæg til de fem jyske sommerhuse har DanCenter også udpeget ni særegne feriehuse i Sverige og Norge, mens feriehusudlejerens søstervirksomhed Belvilla har fundet frem til 23 huse på tværs af Sydeuropa, der også falder ind under konceptet.

DanCenter er en del af et af verdens største udlejningsselskaber i blandt andet den europæiske feriehus-branche, indisk-ejede OYO Vacation Homes, og virksomheden udlejer omkring 8.000 feriehuse i Danmark. DanCenter er både repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige samt Tyskland.


Relaterede artikler:

Ny dansk udlejer fordobler antal unikke sommerhuse

Mangler flere lækre sommerhuse til udlejning

Sommerhusudlejer klar med luksuskollektion