Scandic Hotels vil i Aarhus Havn bygge Danmarks største hotel udenfor København. Illustration: Scandic Hotels.

Aarhus får flere nye hoteller

Med nyheden fra Comwell om udvidelsen af kædens eksisterende hotel i Aarhus fortsætter væksten af nye hoteller i Aarhus.

Mindst fem nye hoteller med i alt 1.533 værelser er på vej i Aarhus – hvis alle planer gennemføres. Det viser opgørelse, standby.dk har foretaget.

Den danske Comwell-kæde vil udvide sit eksisterende Comwell Aarhus-hotel fra de nuværende 240 værelser med yderligere 198. Bliver byggeplanen gennemført, står udvidelsen klar i 2021 – dermed får Comwell Aarhus i alt 438 værelser.

Forleden meddelte bygherre Niels Albertsen fra NA Ejendomsservice, at hans firma vil opføre hotel i bydelen Skejby nord for Aarhus med 275 hotelværelser og 100 hotellejligheder til åbning i 2020. Ifølge NA Ejendomsservice skal en af verdens største hoteloperatører drive hotellet, men navnet på hoteloperatøren holdes indtil videre hemmeligt.

Flere brancheeksperter har til standby.dk sagt, at de ikke nødvendigvis tror, byggeriet bliver gennemført, og at bygherren måske slet ikke har ‘en af verdens største hoteloperatører’ klar til at drive hotellet, og at meldingen blot kan være ‘en prøveballon fra bygherren for at få skabt interesse for projektet’, som en af eksperterne sagde.

Omvendt skulle det være ganske vist, at den danske kæde af lavprishoteller, Zleep Hotels, også i Skejby vil opføre kædens andet hotel i Aarhus-området. Zleep-hotellet i Skejby forventes at åbne næste år med 100 værelser.

Aarhus’ største hotel
Og Danmarks største hotelkæde, Scandic, skal drive sit største hotel uden for København – det forventes at åbne i Aarhus Havn i 2022 med cirka 500 værelser i en 13-14 etager høj hotelbygning og plads til mere end 2.000 konferencedeltagere og ca. 3.500 koncertgæster.

Ligeledes har den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels planer om for første gang at rykke ind i Aarhus. Det skal ske med et boutique hostel med 560 senge fordelt på 120 værelser med plads til hhv. to, fire, seks og otte personer. Det kommende hostel forventes at åbne næste år i Aarhus’ tidligere hovedbibliotek i Mølleparken i den centrale del af byen.

Relaterede artikler:

Planer om storhotel ved Aarhus

Scandic vinder stort hotel- og kongresprojekt i Aarhus

Aarhus får sit hidtil største overnatningssted

 

x

Læs Også

Berømt avis hylder københavnske hoteller

New York Times sætter navn på otte hoteller som det er værd at rejse til København for at opleve – to af hotellerne har kun ét værelse…

Historisk hotel konkurs – men renoveres og genåbner

For få uger siden blev det smukke Jørgensens Hotel i Horsens begæret konkurs. Nu vil ejeren renovere den slidte bygning og genåbne hotellet. Til gengæld lukket et andet hotel i byen.

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Den danske hotel- og konferencekoncern kan ikke blive enig med ejeren af hotelbygningen om en ny lejeaftale. Sønderborg får i år sit hidtil største hotel.

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Samlet har de 10 største danske hoteller uden for København 2.753 værelser. Alene i Aarhus er der mindst fem nye hoteller på vej.

Kendt københavnsk hotel istandsat

De nye ejere af Hotel Østerport har renoveret hotellet og er blandt andet klar med en Handy Smartphone, der giver gæsterne ubegrænset brug af data og telefoni.

Stort Aarhus-hotel bliver endnu større

Mens hotellet i dag har 240 værelser vil ejeren af bygningen opføre nabohotel med yderligere 198 værelser.