Scandic Hotels vil i Aarhus Havn bygge Danmarks største hotel udenfor København. Illustration: Scandic Hotels.

Aarhus får flere nye hoteller

Med nyheden fra Comwell om udvidelsen af kædens eksisterende hotel i Aarhus fortsætter væksten af nye hoteller i Aarhus.

Mindst fem nye hoteller med i alt 1.533 værelser er på vej i Aarhus – hvis alle planer gennemføres. Det viser opgørelse, standby.dk har foretaget.

Den danske Comwell-kæde vil udvide sit eksisterende Comwell Aarhus-hotel fra de nuværende 240 værelser med yderligere 198. Bliver byggeplanen gennemført, står udvidelsen klar i 2021 – dermed får Comwell Aarhus i alt 438 værelser.

Forleden meddelte bygherre Niels Albertsen fra NA Ejendomsservice, at hans firma vil opføre hotel i bydelen Skejby nord for Aarhus med 275 hotelværelser og 100 hotellejligheder til åbning i 2020. Ifølge NA Ejendomsservice skal en af verdens største hoteloperatører drive hotellet, men navnet på hoteloperatøren holdes indtil videre hemmeligt.

Flere brancheeksperter har til standby.dk sagt, at de ikke nødvendigvis tror, byggeriet bliver gennemført, og at bygherren måske slet ikke har ‘en af verdens største hoteloperatører’ klar til at drive hotellet, og at meldingen blot kan være ‘en prøveballon fra bygherren for at få skabt interesse for projektet’, som en af eksperterne sagde.

Omvendt skulle det være ganske vist, at den danske kæde af lavprishoteller, Zleep Hotels, også i Skejby vil opføre kædens andet hotel i Aarhus-området. Zleep-hotellet i Skejby forventes at åbne næste år med 100 værelser.

Aarhus’ største hotel
Og Danmarks største hotelkæde, Scandic, skal drive sit største hotel uden for København – det forventes at åbne i Aarhus Havn i 2022 med cirka 500 værelser i en 13-14 etager høj hotelbygning og plads til mere end 2.000 konferencedeltagere og ca. 3.500 koncertgæster.

Ligeledes har den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels planer om for første gang at rykke ind i Aarhus. Det skal ske med et boutique hostel med 560 senge fordelt på 120 værelser med plads til hhv. to, fire, seks og otte personer. Det kommende hostel forventes at åbne næste år i Aarhus’ tidligere hovedbibliotek i Mølleparken i den centrale del af byen.

Relaterede artikler:

Planer om storhotel ved Aarhus

Scandic vinder stort hotel- og kongresprojekt i Aarhus

Aarhus får sit hidtil største overnatningssted

 

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Hotel-concierger runder 100 medlemmer

Foreningen De Gyldne Nøgler for concierger på foreløbig 45 danske hoteller har nu over 100 medlemmer – for første gang også to i Jylland, endda fra samme hotel.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotel udvides til et af Københavns største

Københavns største hotelkæde vil bruge over 400 millioner kroner på at udvide sit næststørste hotel med yderligere 270 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største med 768 værelser.

Panik-alarmer mod seksuelle overfald på Miami-hoteller

Fra næste år skal de mange tusinde ansatte indenfor blandt andet housekeeping på hotellerne i Miami Beach have bærbare alarmer til hvis de overfaldes af gæster på hotelværelser.

Kendt hotelkæde vokser i Europa

Amerikanske Kimpton Hotels, der tilskrives æren for at have opfundet begrebet boutique hoteller, øger flere steder i Europa.