Scandic Hotels vil i Aarhus Havn bygge Danmarks største hotel udenfor København. Illustration: Scandic Hotels.

Aarhus får flere nye hoteller

Med nyheden fra Comwell om udvidelsen af kædens eksisterende hotel i Aarhus fortsætter væksten af nye hoteller i Aarhus.

Mindst fem nye hoteller med i alt 1.533 værelser er på vej i Aarhus – hvis alle planer gennemføres. Det viser opgørelse, standby.dk har foretaget.

Den danske Comwell-kæde vil udvide sit eksisterende Comwell Aarhus-hotel fra de nuværende 240 værelser med yderligere 198. Bliver byggeplanen gennemført, står udvidelsen klar i 2021 – dermed får Comwell Aarhus i alt 438 værelser.

Forleden meddelte bygherre Niels Albertsen fra NA Ejendomsservice, at hans firma vil opføre hotel i bydelen Skejby nord for Aarhus med 275 hotelværelser og 100 hotellejligheder til åbning i 2020. Ifølge NA Ejendomsservice skal en af verdens største hoteloperatører drive hotellet, men navnet på hoteloperatøren holdes indtil videre hemmeligt.

Flere brancheeksperter har til standby.dk sagt, at de ikke nødvendigvis tror, byggeriet bliver gennemført, og at bygherren måske slet ikke har ‘en af verdens største hoteloperatører’ klar til at drive hotellet, og at meldingen blot kan være ‘en prøveballon fra bygherren for at få skabt interesse for projektet’, som en af eksperterne sagde.

Omvendt skulle det være ganske vist, at den danske kæde af lavprishoteller, Zleep Hotels, også i Skejby vil opføre kædens andet hotel i Aarhus-området. Zleep-hotellet i Skejby forventes at åbne næste år med 100 værelser.

Aarhus’ største hotel
Og Danmarks største hotelkæde, Scandic, skal drive sit største hotel uden for København – det forventes at åbne i Aarhus Havn i 2022 med cirka 500 værelser i en 13-14 etager høj hotelbygning og plads til mere end 2.000 konferencedeltagere og ca. 3.500 koncertgæster.

Ligeledes har den københavnske hotelkæde Brøchner Hotels planer om for første gang at rykke ind i Aarhus. Det skal ske med et boutique hostel med 560 senge fordelt på 120 værelser med plads til hhv. to, fire, seks og otte personer. Det kommende hostel forventes at åbne næste år i Aarhus’ tidligere hovedbibliotek i Mølleparken i den centrale del af byen.

Relaterede artikler:

Planer om storhotel ved Aarhus

Scandic vinder stort hotel- og kongresprojekt i Aarhus

Aarhus får sit hidtil største overnatningssted

 

x

Læs Også

Berømt hotel renoveres for millioner

Palace Hotel på Rådhuspladsen i København kunne have været 5-stjernet, men det ønskede Scandic ikke. Nu investerer Scandic tocifret millionbeløb i det ikoniske hotel.

Lufthavnshotel får ny forpagter

Et år efter svensk ejendomsinvestor overtog hotel tæt på Københavns Lufthavn overgives driften fra tirsdag til dansk driftsselskab, som dermed får det hidtil største hotel i sin portefølje.

Nyt Marriott-hotel til København

Til marts næste år åbner hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn – over to år forsinket. Bag hotellet står dansk hoteldriftsselskab, der er datterselskab til Zleep Hotels.

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Når den reviderede pakkerejselov træder i kraft 1. juli kan det betyde, at for eksempel hoteller, der sælger sammensatte rejser, og foreninger, der arrangerer pakkerejser, skal registreres i Rejsegarantifonden.

Københavnsk hotel får ny ejer

Et investeringsselskab har købt bygningen med Best Western Plus Hotel City Copenhagen – hotellets hidtidige direktør skal med sin forretningspartner stå i spidsen. De er interesserede i andre hoteller.

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Radisson skal have sit 3. hotel i den islandske hovedstad – det bliver samtidig nordisk premiere på hotelkædens nyeste varemærke, som der endnu kun er to af i Europa.