I bydelen Skejby ved Aarhus skal der formentlig opføres et stort hotelbyggeri. Foto: Aarhus Universitetshospital.

Planer om storhotel ved Aarhus

Der kommer måske hotel med 375 værelser, drevet af en af verdens største hoteloperatører, siger bygherren, der ikke vil sige hvem operatøren bliver. ”Det kan være en prøveballon for at få skabt interesse,” lyder vurdering.

Med 275 værelser og 100 hotellejligheder i bydelen Skejby nord for Aarhus planlægger bygherre Niels Albertsen fra NA Ejendomsservice at opføre det store byggeri, der skal stå klart i 2020. Bygherren henviser til stedets ‘unikke beliggenhed, gunstig infrastruktur og stor efterspørgsel på konferencefaciliteter, værelser og hotellejligheder’.

Ifølge NA Ejendomsservice har en af verdens største hoteloperatører set sig varm på byggegrunden vest for IKEA i industriområdet i Skejby. Det 80 meter høje hotel får efter planen 20 etager fordelt på 38.000 kvadratmeter.

”Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, Agro Food Park Aarhus og lokale vækstvirksomheder rekrutterer i stigende grad internationalt. Professorer, læger og andre udenlandske specialister har ofte behov for længerevarende ophold i byen, og det kan Aarhus ikke honorere med sit nuværende produkt. Det hul i markedet ønsker vi at lukke,” siger bygherre Niels Albertsen fra NA Ejendomsservice i en pressemeddelelse.

Her tilføjes det, at adgangen til Aarhus er blevet markant bedre til lands, vands og i luften. Den forbedrede infrastruktur i særligt Aarhus Nord har været udslagsgivende for placeringen af det nye hotel, der kommer til at ligge ud til motorvejsnettet. Samtidig får hotelgæsterne let adgang til bymidten – ikke mindst via den nye letbane.

”Aarhus har manglet et koncept, som det, der nu etableres, hvor man undgår at skulle helt ind i bykernen for at mødes eller indlogere sig. Derfor er det en unik og ganske gunstig placering, byens kommende hoteloperatør har udset sig,” siger Peer Kristensen, direktør i VisitAarhus.

Bygherren fra NA Ejendomsservice vil ikke oplyse, hvem hoteloperatøren bliver, kun at ”hoteloperatøren hører til blandt de ti største spillere på den internationale scene og indtil videre ønsker at holde sit navn hemmeligt.”

Ingen bud på mulig operatør
Hvilken hoteloperatør, der skal stå bag det planlagte hotel ved Skejby, er indtil videre en hemmelighed. Den amerikanske hotelgruppe Wyndham Hotel Group oplyste sidste efterår på konference i København, at den var interesseret i at få hotel i København og muligvis også Aarhus – i samarbejde med en lokal partner. Det kunne passe fint til aarhusianske NA Ejendomsservice, men i en mail denne weekend til standby.dk på spørgsmålet om, hvorvidt det er Wyndham, der kommer til Skejby, skriver Wyndhams PR-direktør, Haley Borisoff: ”Vi kommenterer ikke på rygter eller spekulationer. Når og hvis, vi har noget at oplyse om i Danmark, vil det fremgå af en pressemeddelelse.”

Standby.dk har i løbet af weekenden været i kontakt med en lang række eksperter i hotelbranchen, herunder Horesta samt Aarhus Kommune samt mulige operatører af et kommende hotel. Alle afviser at kende noget til det mulige hotelbyggeri ved Skejby.

”Det kan jo også være en fantasiverden; vi har i hvert fald ikke hørt om dette projekt fra nogle af de internationale hotelvaremærker, vi samarbejder med,” siger direktøren for stor dansk hotelkæde, der også samarbejder med udenlandske hotelkæder.

En anden højprofileret udvikler af nye hotelprojekter i Danmark med blandt andet udenlandske hoteloperatører, sagde i weekenden: ”Jeg ved ikke, hvem der er dumme nok til at hoppe på dette; Skejby virker som en ret besynderlig beliggenhed, som vi ikke har mod på at prøve. I Aarhus vil gæsterne bo i byen. Det kan også være en prøveballon fra bygherren for at få skabt interesse for projektet.”

Relaterede artikler:

Stor amerikansk hotelkæde til Danmark

Ønsker Hilton tilbage til København

Lavpriskæde åbner hotel i Aarhus