Flere krydstogtskibe på vej til Danmark næste år

København får besøg af 368 krydstogtskibe i denne sæson, og det er igen rekord. Det ser imidlertid ud til, at rekorden forbedres yderligere næste år. Det spår en af de helt store incommingbureauer, når det gælder krydstogter, nemlig DMC i København.

”Vi har allerede nu mange kontrakter for 2012 på plads, ” fortæller adm. direktør Jens Elers til takeoff.dk.  Hans firma har i år 186 anløb i sit regi, og næste kommer man op på over 200.

Princess Cruise kommer fem gange mere udover 12 gange med skift af 3.400 passagerer om bord på Emerald Princess. Det er Caribbean Princess og Grand Princess, der også kommer til København på besøg.
Aida Cruises fra Tyskland har fået den helt store succes med kortere ture til København. Næste år bliver der 54 anløb i København. Det er tre flere end i år, men i 2009 var der blot 21 ankomster.

Endelig kommer en god gammel kending, Holland-America, og skifter passagerer otte gange næste år mod tre gange i sommer. Derudover kommer HAL med syv andre anløb mod fem i år.

”Jeg synes også det er positivt, at vi har fået flere provinshavne med. Passagererne er meget begejstrede for de smukke og spændende udflugter fra flere byer, hvor de lokale åbner sig mod deres gæster i havnen.
Det har før knebet nogle steder, når forretninger lukkede samtidig med, at passagererne gik i land.” fortæller Jens Elers.

Emerald Princess anløber Århus 12 gange næste år. Seabourn Cruises kommer for første gang til Fåborg, hvor man virkelig gør en indsats for at få krydstogtskibene til at lægge til. I juni åbnende alle forretninger således på en søndag fra kl. 16 til kl. 19 for at tage imod passagererne fra det første krydstogtskib.

Skagen er i forvejen med i programmet hos flere rederier. Aalborg kommer, men de større skibe kan ikke gå i havnen. På Sjælland er det Kalundborg med muligheder, og Rønne er allerede udflugtsmål for flere rederier.

 

Skrevet af Ejvind Olesen