Flere lastbiler, færre personbiler med H-H færge

Første kvartal 2017 bød på 6% flere lastbiler og 7% færre personbiler og passagerer på Scandlines færger mellem Helsingør og Helsingborg, som drives af rederiet HH Ferries. 

Den største lyspunkt for HH Ferries er satsningen på helt batteridrevne færger, som indvies i denne uge og netop har fået prisen Baltic Sea Clean Maritime Award 2017.

Prisen tildeltes HH Ferries for elektrificeringen af færgerne Tycho Brahe og Aurora som angiveligt er de største eldrevne færger nogensinde med automatiske robotarme til hurtigladning af batterierne i havnene. Teknikken kommer fra ABB og installationerne ombord er gennemført af værftet Örsund Dry Docks i Landskrona.

Antallet af lastbiler med færgerne steg med 6% til 107.000 mens antallet af personbiler faldt med 7% til 235.000 og antallet af passagerer med 7% til 1,3 millioner, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.