Feriehuse ved Henne Strand. (Foto: VisitDenmark | PR)

Flere overnatninger end nogensinde før

Færre gæster overnattede i danske feriehuse i august end tidligere år, men alligevel satte årets første otte måneder rekord, da der aldrig før har været så mange overnatninger i den periode.

I år var der i alt 3,8 millioner i overnatninger i udlejede feriehuse på tværs af Danmark i august, mens tallet sidste år var 4,07 millioner, og ifølge Danmarks Statistik skyldes det især, at færre danskere tog i sommerhus eller andre former for ferieboliger.

Antallet af overnatninger fra danske gæster faldt nemlig fra 1,1 millioner i samme måned sidste år til 0,6 millioner, hvilket er en nedgang på 48 procent. Det førte til, at det samlede antal overnatninger i feriehuse faldt med seks procent i forhold til august 2021.

Danmarks Statistik, der har opgjort tallene, tilskriver udviklingen til, at danskerne efter to år med COVID-19-pandemien og de medfølgende restriktioner i år havde bedre muligheder for at holde ferier på destinationer i udlandet, hvilket de tilsyneladende benyttede sig af.

Færre har reserveret resten af året
Til trods for at færre danskere holdt ferie i et lejet hus i løbet af august, så steg antallet af udenlandske overnatninger i forhold til samme måned sidste år. En udvikling der særligt var drevet af turister fra Tyskland.

I år var der i alt 3,3 millioner udenlandske overnatninger i feriehuse her i landet i løbet af måneden. Det er en stigning på ti procent i forhold til sidste år, hvor tallet var 2,9 millioner. Ud af de 3,3 millioner tegnede tyske turister sig for 3,0 millioner af overnatningerne.

Der er dog på nuværende tidspunkt færre bookinger for resten af året, end tilfældet var på samme tidspunkt i 2021. Ved udgangen af august var der booket 172.800 husuger for resten af 2022, hvilket er et fald på otte procent i forhold sidste år. De tyske turister har reserveret seks procent færre, mens danskernes bookinger er faldet med 23 procent.

Satte rekord
Samlet set har der været 17,06 millioner overnatninger mellem januar og august i år. Det er stigning på 17 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor der i årets første otte måneder var 14,6 millioner overnatninger.

Danmarks Statistik oplyser, at det er en rekord, da de 17,06 millioner overnatninger repræsenterer det højeste antal, der nogensinde har været i denne periode. Ud af den samlede mængde overnatninger i perioden var fem millioner danske, mens de resterende 12 millioner blev foretaget af besøgende fra udlandet.

Det var især udlejningshuse i vesterhavskommunerne Ringkøbing-Skjern og Varde, der var velbesøgte i august. Kommunerne havde henholdsvis 631.000 og 604.000 overnatninger, hvilket var månedens højeste antal.

Derpå fulgte kommunerne Jammerbugt og Bornholm med 187.000 og 186.000 overnatninger, og Tønder tegnede sig for 177.000 overnatninger. Tilsammen stod disse fem kommuner for knap halvdelen af feriehusovernatningerne i Danmark, oplyser Danmarks Statistik.


Relaterede artikler:

Juli gav Danmark masser af udenlandske gæster

Danskerne svigtede danske sommerhuse i juli

Danskerne booker halvt så mange danske feriehuse