Både danske og internationale gæster er blevet varmere på hotelophold i Danmark i de kolde vintermåneder. Foto: Small Danish Hotels.

Flere på hotel om vinteren

Hoteller i Danmark vinder frem i vintermånederne. Antallet af gæstenætter i januar og februar er fordoblet siden 2008. Stigende vinteromsætning hos Small Danish Hotels bekræfter tendensen.

Flere vælger at tjekke ind på et hotel i Danmark i årets koldeste måneder. En undersøgelse fra Horesta dokumenterer, at antallet af hotelovernatninger i januar og februar er vokset med over 100 procent siden 2008. Blandt dem, der nyder godt af det er den landsdækkende hotelkæde, Small Danish Hotels. Her er omsætningen i januar siden sidste år steget med 28 procent.

”Både danske og internationale gæster er blevet flittigere til at bo på hotel i Danmark – også om vinteren, hvor belægningsprocenten traditionelt har været lav”, siger direktør i Small Danish Hotels, Jørgen Christensen.

Uudnyttet potentiale
Udviklingen skyldes blandt andet flere oplevelsespakker med kombinerede events og hotelovernatninger, men også, at danskerne er blevet gladere for at holde korte indlandsferier. Og her er der ofte gode tilbud at hente i årets første kvartal.

Der er fortsat et stort uudnyttet potentiale. Det er fortsat sommeren, der er den største gæsteleverandør, og i år ser sommeren ud til at blive særdeles god. Small Danish Hotels har solgt markant flere kro- og hotelophold til indløsning i 2018 end på samme tid sidste år.

”I januar har 34 procent flere booket sig ind til overnatning i løbet af 2018. Den generelle tendens er, at overnatningstallet stiger året rundt, men der er stadig lang vej, hvis vi skal have fyldt de mange tomme hotelsenge i vintermånederne”, siger Jørgen Christensen.

Landsdækkende
Small Danish Hotels er en frivillig landsdækkende kæde med over 80 hoteller, kroer, slotte og herregårde, hvor nøgleordene er den personlige betjening og det gode værtskab. Hotellerne ejes og drives af selvstændige.

Small Danish Hotels tilbyder dansk gæstgiveri på kongeligt privilegerede kroer, eventyrlige oplevelser i historiske og naturskønne omgivelser på slotte og herregårde, trendy boutique- og cityhoteller, samt klassiske hoteller ved land, vand og by landet over.

Relaterede artikler:

Small Danish Hotels med i ny hotelorganisation

Hotelkæde opruster i Nordsjælland

 

x

Læs Også

Stort hotel bliver endnu større

Københavns største hotelkæde vil udvide et af sine hoteller med 250 værelser – dermed bliver det Danmarks tredjestørste med 750 værelser.

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.