Både danske og internationale gæster er blevet varmere på hotelophold i Danmark i de kolde vintermåneder. Foto: Small Danish Hotels.

Flere på hotel om vinteren

Hoteller i Danmark vinder frem i vintermånederne. Antallet af gæstenætter i januar og februar er fordoblet siden 2008. Stigende vinteromsætning hos Small Danish Hotels bekræfter tendensen.

Flere vælger at tjekke ind på et hotel i Danmark i årets koldeste måneder. En undersøgelse fra Horesta dokumenterer, at antallet af hotelovernatninger i januar og februar er vokset med over 100 procent siden 2008. Blandt dem, der nyder godt af det er den landsdækkende hotelkæde, Small Danish Hotels. Her er omsætningen i januar siden sidste år steget med 28 procent.

”Både danske og internationale gæster er blevet flittigere til at bo på hotel i Danmark – også om vinteren, hvor belægningsprocenten traditionelt har været lav”, siger direktør i Small Danish Hotels, Jørgen Christensen.

Uudnyttet potentiale
Udviklingen skyldes blandt andet flere oplevelsespakker med kombinerede events og hotelovernatninger, men også, at danskerne er blevet gladere for at holde korte indlandsferier. Og her er der ofte gode tilbud at hente i årets første kvartal.

Der er fortsat et stort uudnyttet potentiale. Det er fortsat sommeren, der er den største gæsteleverandør, og i år ser sommeren ud til at blive særdeles god. Small Danish Hotels har solgt markant flere kro- og hotelophold til indløsning i 2018 end på samme tid sidste år.

”I januar har 34 procent flere booket sig ind til overnatning i løbet af 2018. Den generelle tendens er, at overnatningstallet stiger året rundt, men der er stadig lang vej, hvis vi skal have fyldt de mange tomme hotelsenge i vintermånederne”, siger Jørgen Christensen.

Landsdækkende
Small Danish Hotels er en frivillig landsdækkende kæde med over 80 hoteller, kroer, slotte og herregårde, hvor nøgleordene er den personlige betjening og det gode værtskab. Hotellerne ejes og drives af selvstændige.

Small Danish Hotels tilbyder dansk gæstgiveri på kongeligt privilegerede kroer, eventyrlige oplevelser i historiske og naturskønne omgivelser på slotte og herregårde, trendy boutique- og cityhoteller, samt klassiske hoteller ved land, vand og by landet over.

Relaterede artikler:

Small Danish Hotels med i ny hotelorganisation

Hotelkæde opruster i Nordsjælland

 

x

Læs Også

Havreholm Slot solgt til Matas-rigmand

Endnu et hotel ved Hornbæk i Nordsjælland er nu solgt til Henrik Frederiksen, der tjente millioner på salget af Matas.

Radisson Red får nordisk hotelpremiere i Aarhus

Nordens første Radisson Red-hotel åbner næste efterår i Aarhus med 78 værelser, møde- og event-faciliteter, fitnesscenter, restaurant og parkeringskælder. Via en app kan hotellets gæster tjekke ind og ud samt åbne og låse værelset.

Aarhus får nyt internationalt hotel

På pressemøde i eftermiddag præsenteres nyhed om at et ”internationalt hotelkoncept får nordisk premiere i Aarhus.” Det bliver muligvis et Radisson Red, erfarer STANDBY.dk

Ikonisk luksushotel genåbnet

Efter 5 års renovering er et af de mest berømte østeuropæiske hoteller netop genåbnet, nu under navnet Raffles Europejski. Der er foreløbig kun 11 Raffles-hoteller i verden.

Hotelkæde har succes med at undgå madspild

Scandic Hotels og virksomheden Too Good To Go har rundet milepæl. I stedet for at smide mad ud, er det blevet til 10.000 ”reddede” morgenmadsmåltider til tilmeldte af Too Good To Go-programmet.

Danske hoteller forventer svag vækst

Danske hoteller og restauranter venter i år en vækst i omsætningen på mellem én og fem procent, viser ny Horesta-analyse.