Fire passagerer besvimede på Ryanair-flyvning fra Budapest til Edinburgh og måtte have ekstra ilt fra flyet iltflasker. Arkivfoto fra en Ryanair-kabine.

Flere passagerer besvimede på Ryanair-flyvning

På vej mellem Budapest og Edinburgh besvimede fire passagerer og måtte have hjælp fra iltapparater. Flyet foretog ikke sikkerhedslanding og Ryanair siger at flyet var i orden.

Ryanair fløj forleden fra den ungarske hovedstad til den skotske. Under den tre timer lange flyvning besvimede fire passagerer, en teenager og fire voksne.

Flyets kaptajn valgte at gennemføre flyvningen, fremfor at foretage en sikkerhedslanding, så de ramte passagerer kunne få hurtig lægehjælp.

Det skriver blandt andet hjemmesiden edinburghnews.scotsman.com

Efter flyet var kommet i luften lørdag aften begyndte flere passagerer at få det dårligt og fire besvimede; de fik blandt andet ilt fra flyets iltapparater.

En af de passagerer, der besvimede, var 27-årige Shaun Pinkerton, der fik ekstra ilt under flyvningen og bagefter sagde til avisen Scottish Sun:

“Alle ombordværende var nærmest i panik – vi anede ikke hvad der skete, folk troede der ikke var nok ilt. Jeg besvimede og havde brug for iltmasken. Der var noget alvorligt galt med denne flyvning og dette fly. Allerede mens vi boardede gik en brandalarm i gang på flyet.”

Han har nu indgivet en officiel klage over hændelsen ombord på flyet til Ryanair.

Efter en times flyvning besvimede den første passager og gennem flyvningen bragte kabinebesætningen iltflasker rundt til de besvimede passagerer

Bekræfter hændelsen
En talsperson fra det irske flyselskab bekræfter hændelsen overfor nyhedsbureauet Reuters og siger blandt andet:

”Piloterne på denne flyvning fra Budapest til Edinburgh meddelte inden landing over radioen, at man havde brug for medicinsk assistance efter landing til to passagerer, der var blevet syge under flyvningen. Flyet landede normalt og blev mødt af sundhedspersonale, der yderligere kunne hjælpe to af flyets passagerer.”

Videre oplyser Ryanair, at der ikke var noget galt med flyet på den pågældende rute.

Flere passagerer klager i medierne over, at flyets kaptajn med fire besvimede passagerer ikke valgte at sikkerhedslande i nærmeste åbne lufthavn, men i stedet fortsatte flyvningen til Edinburgh.

Også lufthavnen i Edinburgh bekræfter hændelsen omkring Ryanair-flyet, herunder at flyet blev mødt af sundhedspersonale til at tage sig af de besvimede passagerer.

Ryanair er Europas største flyselskab
Med foreløbig 152 millioner årlige passagerer er Ryanair det største flyselskab i Europa. Det irske selskab har over 1.800 ruter mellem 39 lande fra sine indtil videre 83 baser, hvorimellem der i snit er over 2.400 daglige flyvninger, skriver Ryanair på sin hjemmeside.

Relaterede artikler:

Ryanair: MAX-problemer sætter os to år bagud

Ryanair skal have 32 kæmpe passagerbusser

Mr. Ryanair tjener 70.000 kroner – om dagen