En af de kæmpestore Mallaghan 50W lufthavnsbusser som Ryanair foreløbig har bestilt 32 af med plads til 125 passagerer. PR-foto: Mallaghan Engineering.

Ryanair skal have 32 kæmpe passagerbusser

Europas største flyselskab har i første omgang købt 32 af verdens største lufthavnsbusser med plads til 125 passagerer. En typisk passagerbus i Københavns Lufthavn har 80 rejsende.

De 32 store lufthavnsbusser til Ryanair skal bygges hos nordirske Mallaghan Engineering, der kalder sine Mallaghan 50W-busser verdens største lufthavnsbusser. Det fremgår ikke af medieomtalen på blandt andet BBC, hvor Ryanair vil stationere de 32 busser, der skal leveres indenfor et års tid.

Ifølge Mallaghan er 50W-busserne også de eneste af sin art med drejelige baghjul for at gøre dem mere manøvredygtige.

Og mens de kommende kæmpebusser til Ryanair har plads til de nævnte 125 passagerer, tager de 21 største passagerbusser i Københavns Lufthavn op til 100 passagerer. ”Men af tidshensyn har vi sjældent mere end 60-80 passagerer i busserne,” oplyser Københavns Lufthavns nye pressechef, Kenni Leth, til STANDBY.dk

Mallaghan Engineering er i forvejen godt kendt i lufthavnsbranchen, hvor virksomheden, der har fabrikker flere steder i verden, samler en række specialkøretøjer, herunder mobile passagertrapper.

Administrerende direktør Ronan Mallaghan siger i en pressemeddelelse: “Typisk indeholder vores portefølje af lufthavnskøretøjer mobile passagertrapper samt trucks til alt fra catering, rengøringskøretøjer, vand- og toiletvogne samt de-icers (til afisning af fly, red)”

Stigende efterspørgsel
Men, fortsætter Ronan Mallaghan, med det stadigt voksende antal passagerer i verdens lufthavne og for at imødekomme stigende efterspørgsel blandt lufthavne og flyselskaber, har vi udviklet Mallaghan 50W lufthavnsbusserne.

Adrian Dunne, der er Ryanairs operationsdirektør, siger, at flyselskabet arbejder tæt sammen med Mallaghan om designet for de nye lufthavnsbusser og at Ryanair forventer at bestille flere end de 32, der indtil nu er i ordrebogen.

Ryanair er Europas største flyselskab
Med foreløbig 152 millioner årlige passagerer er Ryanair det største flyselskab i Europa. Det irske selskab har over 1.800 ruter mellem 39 lande fra sine indtil videre 83 baser, hvorimellem der i snit er over 2.400 daglige flyvninger, skriver Ryanair på sin hjemmeside.

Relaterede artikler:

Mr. Ryanair tjener 70.000 kroner – om dagen

Tre flyselskaber har hver sin rekord

Albatros Travel køreklar med busrejser