Statsminister Lars Løkke Rasmussen var blandt de over en million gæster sidste år i Messecenter Herning – her besøger hans centrets største publikumsmesse, Ferie for Alle. Foto: MCH/Lars Møller.

Flere rekorder i Messecenter Herning

MCH satte sidste år besøgsrekord med 1,1 millioner til 326 arrangementer – Ferie for Alle er største publikumsmagnet. MCH betyder over 500 millioner kroner omsætning i Herning-området.

Messecenter Herning havde sidste år en rekordomsætning på 364 millioner kroner og fik et overskud efter skat på seks millioner kroner.

Klik for stort format. MCH’s administrerende direktør Georg Sørensen (i midten) med bestyrelsen i MCH, der (fra venstre) består af medarbejderrepræsentant Peter Frahm, Emilia van Hauen, formand Poul Sand, Hans Henrik Okstrøm, medarbejderrepræsentant Esben Amorsen og Sten Andersen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

”Det var en omsætningsstigning på 23 procent i forhold til året før, og højere end den hidtidige rekord tilbage fra 2007 på 334 millioner kroner. 2018 var derfor – med afstand – året med størst aktivitet i MCH’s historie,” konstaterede MCH’s administrerende direktør, Georg Sørensen, ved onsdagens generalforsamling.

I alt havde de fire venues under MCH sidste år besøgsrekord med i alt 1.143.583 millioner gæster til 326 arrangementer på koncernens fire lokationer: MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, Jyske Bank Boxen og MCH Arena. Seneste rekord var fra 2015, hvor tallet lød på 1.015.679.

Ferie for Alle er størst
Sidste år besøgte 428.619 årets 22 fag- og publikumsmesser samt udstillinger, en stigning på cirka 95.000 sammenlignet med 2017, oplyser MCH.

Bedst besøgte messe i 2018 var Ferie for Alle med 60.665 besøgende og udstillerrekord med 1.215 udstillere, fulgt af Hest&Rytter og Dansk Varmblods Gallashow med 60.086 besøgende, mens Agromek på tredjepladsen havde 40.214 besøgende.

Jyske Bank Boxen slog rekorden fra 2012 med 36 arrangementsdage og kom sidste år op på 50 arrangementsdage med 409.304 besøgende. Multiarenaen dannede blandt andet ramme om Ishockey VM med over 180.000 besøgende.

”Messerne er vores største og ældste forretningsområde, derfor glæder vi os over et godt messeår 2018. Det gælder både i forhold til besøgstal, udstillerantal, antal udstiller-kvadratmeter og omsætning. Jeg vil fremhæve udstillerfremgangen, for den viser, at udstillerne tror på messerne i MCH – og kommer igen,” sagde MCH’s bestyrelsesformand, Poul Sand, ved generalforsamlingen.

MCH skaber meromsætning og jobs i lokalområdet
Analysefirmaet Rambøll har for MCH lavet en beregning af MCH’s effekt på sin omverden. Den blev præsenteret på generalforsamlingen og viser, at MCH’s gæster sidste år har skabt en meromsætning på 430 millioner kroner i lokalområdet, og sammen med MCH’s indkøb en samlet lokal omsætning på 562 millioner kroner. Beskæftigelsesmæssigt har MCH skabt 537 arbejdspladser tilsammen i MCH og i lokalområdet.

”Det betyder meget for os, at vi er med til at skabe beskæftigelse og omsætning til gavn for byen, kommunen, regionen og hele Danmark,” sagde Georg Sørensen, da han præsenterede Rambølls analyse.

I 2018 beskæftigede MCH gennemsnitligt 241 fastansatte medarbejdere. Det gav en omsætning pr. medarbejder på godt 1,2 millioner kroner, hvilket er den højeste omsætning pr. medarbejder i MCH’s historie. I omregnede tal beskæftigede MCH sidste år gennemsnitligt 300 helårsansatte fordelt på 245 fastansatte og over 1.000 timelønsansatte.

Relaterede artikler:

”På den længere bane har ferieudstillinger ingen fremtid”

Statsministeren besøgte Ferie for Alle

Rekordår i Messecenter Herning