Flere trafikelever til Banedanmark

banedanmarkBanedanmark har i flere år brugt millioner af kroner på overarbejde, fordi der ikke har været nok personale i fjernstyringscentralerne.

Efter Rigsrevisionen og Statsrevisorerne i januar kritiserede den dårlige planlægning, bliver der nu skruet op for antallet af trafikelever, meddeler transportminister Magnus Heunicke.

Problemerne med overarbejde i fjernstyringscentralerne har været særdeles store. Ifølge Rigsrevisionen blev der alene i første halvår af 2014 optjent 36.800 overarbejdstimer, som ofte udløser et løntillæg på 50%, skriver avisen.dk.

Nu ansættes 30 nye trafikelever om året i 2015 og 2016: ”Vi har aldrig før ligget så højt med antallet af trafikelever, som vi kommer til nu. Oftest har vi haft 16-20 trafikelever om året”, forklarer Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark. ”Selv om vi har skruet op for antallet, har vi ingen udfordringer med at rekruttere”.

Banedanmark har skruet så meget op for trafikelever, at der ikke er plads til dem på fjernstyringscentralerne.

Derfor må man genåbne nogle mindre fjernstyringsstationer i blandt andet Ringsted og Frederikssund. Her har togstyringen ellers været omkoblet til de store fjernstyringscentraler, så de små stationer kun bruges som backup.

Med de mange nye trafikelever forventer Banedanmark, at overarbejdstimerne kan skæres ned med en tredjedel, hvilket svarer til en årlig besparelse på fire millioner kroner.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.