Flere trafikelever til Banedanmark

banedanmarkBanedanmark har i flere år brugt millioner af kroner på overarbejde, fordi der ikke har været nok personale i fjernstyringscentralerne.

Efter Rigsrevisionen og Statsrevisorerne i januar kritiserede den dårlige planlægning, bliver der nu skruet op for antallet af trafikelever, meddeler transportminister Magnus Heunicke.

Problemerne med overarbejde i fjernstyringscentralerne har været særdeles store. Ifølge Rigsrevisionen blev der alene i første halvår af 2014 optjent 36.800 overarbejdstimer, som ofte udløser et løntillæg på 50%, skriver avisen.dk.

Nu ansættes 30 nye trafikelever om året i 2015 og 2016: ”Vi har aldrig før ligget så højt med antallet af trafikelever, som vi kommer til nu. Oftest har vi haft 16-20 trafikelever om året”, forklarer Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark. ”Selv om vi har skruet op for antallet, har vi ingen udfordringer med at rekruttere”.

Banedanmark har skruet så meget op for trafikelever, at der ikke er plads til dem på fjernstyringscentralerne.

Derfor må man genåbne nogle mindre fjernstyringsstationer i blandt andet Ringsted og Frederikssund. Her har togstyringen ellers været omkoblet til de store fjernstyringscentraler, så de små stationer kun bruges som backup.

Med de mange nye trafikelever forventer Banedanmark, at overarbejdstimerne kan skæres ned med en tredjedel, hvilket svarer til en årlig besparelse på fire millioner kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.