Flix kører primært fjernbusser, men også tog – dog endnu ikke i Danmark. PR-foto: FlixBus.

Flixbus øger passagertal fra Danmark til udlandet

Tyske Flixbus havde i sommer ”markant stigning” i fjernbuspassagerer fra Danmark til Sverige og Tyskland. I efterårsferien er antallet til Malmø fordoblet, mens Hamborg har overhalet Berlin.

FlixBus oplyser ikke konkrete passagertal, kun procenter, på sit indenrigsmarked med fjernbusser i Danmark eller det tyske busselskabs udlandsruter fra Danmark til Sverige og Tyskland.

Men i pressemeddelelse skriver FlixBus, at i Danmark er antallet af busrejser ”steget markant i løbet af året. Det har gjort det muligt for FlixBus at udvide netværket og tilføje flere afgange. Antallet af rejser til destinationer som Malmø, Berlin, Hamborg og Stockholm er steget markant,” oplyses det.

I pressemeddelelsen siger Kajsa Ekelund, kommunikationschef hos FlixBus i Norden: ”Den svage svenske krone har gjort Sverige til en overkommelig feriedestination for danskerne. I sommer så vi en markant stigning i antallet af rejsende fra Danmark til Sverige, og tendensen ser ud til at fortsætte i efterårsferien.

Tyskland er også et populært rejsemål. I år har Hamborg for eksempel overhalet Berlin og er nu vores mest besøgte by i Tyskland. Nationale destinationer som København, Aarhus og Odense topper dog stadig listen over foretrukne rejsemål.”

Standby.dk har forgæves forsøgt at få konkrete passagertal for FlixBus på det danske marked.

Også mange FlixBus-passagerer til og fra Københavns Lufthavn
Som noget nyt i år har Aarhus overhalet Odense i antallet af rejsende hos FlixBus i Danmark, står der i pressemeddelelsen. Hamborg har overhalet Berlin og ligger nu nummer fire på listen over de mest populære rejsemål hos FlixBus i Danmark.

Ud over den øgede interesse for FlixBus’ ruter på tværs af grænserne, er Københavns Lufthavn også populær, hvilket tyder på, at mange ønsker at rejse til udlandet i efterårsferien, hedder det.

”I første halvdel af året rejste 24 millioner passagerer med Flix mellem januar og juli,” siger Kajsa Ekelund i pressemeddelelsen.

Flix i 41 lande
Flix er foreløbig aktiv i 41 lande, primært europæiske – herunder Danmark, hvor der køres fjernbusser i konkurrence med Kombardo Expressen, som drives af Molslinjen, samt Danmarks største busselskab Vikingbus, der i år startede fjernbuskonceptet Fleet.

Forleden skrev Euronews, at i første halvdel af i år har hele Flix-koncernen haft over 36 millioner passagerer hos FlixBus, FlixTrain, Greyhound (FlixBus i USA) og Kamil Koc (FlixBus i Tyrkiet)

I første halvår af i år omsatte Flix-koncernen for 860 millioner euro, en stigning på 54 procent i forhold til de 557 millioner i samme periode sidste år.

 

Relaterede artikler:

Billigbillet koster hos konkurrerende togselskab

DSB gør sig køreklar til flere udlandsruter

FlixTrain ser på international togkørsel via Danmark