Flybilletter bliver dyrere

Prisen på olie er netop nu godt 91 dollar pr. tønde, hvilket er tæt på højeste niveau i de seneste to år og ifølge Carl Larry fra Oil Outlooks & Opinions i Houston, ventes olien handlet til priser omkring 90 dollar og muligvis helt op til 100 dollar pr. tønde, skriver business.dk.

 

Flere amerikanske flyselskaber har hævet billetpriserne af samme årsag. For eksempel har United Airlines indført et olietillæg på 10 dollar pr. rejse, mens American Airlines og Delta Air Lines har et tillæg på 20 dollar på returrejser.

 

Men også skærpede sikkerhedsforanstaltninger i lufthavnene er med til at hæve priserne. Lufthavnene må hele tiden må investere i nyt udstyr til scanning og overvågning af passager og arealer, skriver DR Nyheder. I Karup Lufthavn brugte man før 11. september 2001 omkring 300.000 kroner årligt på sikkerhed. I dag bruges seks millioner kroner om året fordi der stilles øgede krav til sikkerhedskontrollen, beretter lufthavnschef Erik Jakobsen. 

 

Halvdelen af lufthavnens ansatte er i dag beskæftiget med sikkerheden og regningen ryger direkte videre til passagererne. Hver passagerer fra Karup betaler nu 45 kroner i sikkerhedsafgift pr. afgang og når det fra 2013 bliver lovligt at tage væsker med i håndbagagen, skal Karup Lufthavn investere penge i nye scannere, som vil koste i omegnen af en million kroner stykket.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.