Nu sælger flykøkken i Australien en lang række frosne måltider, der normalt serveres for flypassagerer. Coronakrisen giver mindre efterspørgsel på flymad, derfor sælges der nu til private. PR-foto: Gate Gourmet.

Flykøkken sælger cateringmad til kunderne

Gate Gourmet er en af verdens største cateringkoncerner, men salget af flymad er faldet drastisk under coronakrisen. Så i Australien sælger giganten nu færdigmad til almindelige kunder.

Det nye tiltag kommer fra Gate Gourmet i Australien, der fra sine flykøkkener i Sydney, Melbourne, Brisbane og Perth sælger en lang række frosne måltider, der normalt kun kendes fra flyvninger. Måltiderne skal hentes ved flykøkkenerne, der er ikke diner transportable, skriver avisen Daily Mail.

Nogle af måltiderne sælges til billige penge for priser ned til blot omkring ti kroner. Gate Gourmet kan masseproducere de frosne måltider og derfor sælge dem til lave priser.

Gate Gourmet i Australien har åbnet for den nye mulighed for at holde gang i produktionen i sine storkøkkener, der har mindre at lave i en tid med færre flypassagerer som følge af coronakrisen.

De frosne måltider fra Gate Gourmet er i første omgang, hvad der serveres til passagerer på economy class. Det er alt fra morgenmad med for eksempel omelet med champignoner og tomater til klassiske retter samt vegetarmåltider. Alle måltider er fremstillet af professionelle kokke i Gate Gourmets fire australske flykøkkener, der siden 2002 har fremstillet måltider til flyselskaber.

Skal bare i mikrobølgeovnen
Måltiderne kan købes i kasser med ti frosne måltider ligesom der sælges kombinationspakker med 20 forskellige måltider, fra morgenmad, frokost og middage. De skal så bare hjem i mikrobølgeovnen eller opvarmes i en normal køkkenovn. Det er ikke muligt at bestille særskilte måltider. Kunderne må tage hvad storkøkkenerne kan levere.

Gate Gourmet fortæller også om sine frosne måltider på sine australske Facebook-side. Her kommer der mange glade kommentarer fra kunderne, skriver avisen Daily Mail.

”Det er et fantastisk tilbud, hvis man skal spare udgifter til mad. Jeg købte 20 måltider for 50 australske dollars (én australsk dollar koster knap fem danske kroner, red). Måltiderne er gode at have i fryseren til et hurtigt måltid,” skriver en kunde.

En anden tilføjer, at vedkommende er ansat i rejsebranchen og derfor kender flymad og at de frosne måltider smager fint.

Relaterede artikler:

Klar til Danmarks dyreste flyvende gourmetrundtur

Fløj til lukket lufthavn med to passagerer

Flyselskab klar med 170 plantebaserede retter