Arkivfoto fra Future of Flight Aviation Center, futureofflight.org

Flymuseum har ophørsudsalg

Future of Flight Aviation Center i Seattle mister i oktober sine lokaler og skal derfor af med sine mange flygenstande. Priserne er billige – men fragten væk fra museet løber op.

Et over 15 meter langt næseparti med blandt andet cockpit fra en Boeing 727, et tre meter højt landingsstel med to hjul fra en Boeing 777 eller en model af en Rolls-Royce Trent 1000 turbofan jetmotor med roterende fanblade når der sættes strøm til.

Det er nogle af de større dele, som museet Future of Flight Aviation Center i Seattle på USA’s vestkyst har sat til salg for samlere eller interesserede med godt plads, skriver avisen Seattle Times.

Priserne er meget rimelige – ned til blot én dollar for nogle af stumperne. Men regnestykket løber afsted når køberen også skal betale for transporten fra museet. En mulig køber fra Boston – på østkysten i den anden ende af USA – stod af, da det viste sig at det ville koste 50.000 dollars, over 300.000 kroner, at få fragtet næsepartiet fra B727’eren fra Seattle til Boston.

Museet Future of Flight Aviation Center ligger ved lufthavnen Paine Field som Boeing blandt andet bruger til overlevering af nye fly til sine kunder.

Future of Flight Aviation Center, der drives af en nonprofit organisation, har hidtil haft til huse i en del af en bygning ved Paine Field. Boeing har kontrol over bygningen og har meddelt Future of Flight Aviation Center, at man har behov for at bruge hele bygningen. Derfor er museet fra midten af oktober uden hjemsted – og derfor er det nu i gang med at sælge en masse af sine flydele.

Også et andet flymuseum
Ligeledes i nærheden af Paine Field ligger det store Museum of Flight, der årligt har over 500.000 besøgende. Museet har over 160 fly og rumfartøjer, blandt andet den første prototype af Boeing 747 samt en prototype af Boeings nyeste flymodel, en Boeing B787 Dreamliner. Museet har også blandt sine mange fly en Boeing 247 fra 1932, Boeings første fly kun bygget i metal.

Relaterede artikler:

Dreamliner på museum

Boeing leverer B737 nummer 10.000

Elvis-fly atter til salg