Flyvningen, hvor Air Canada-besætningen glemte en passager på indenrigsflyvning, blev udført med en Airbus A320 eller A321; pressefoto: Air Canada.

Flyselskab glemte sovende passager på fly

Besætningen på et indenrigsfly fra Air Canada glemte sovende passager efter dagens sidste flyvning. Den rejsende vågnede i det mørke fly – selskabet undersøger nu, hvad der gik galt.

Tiffani Adams var tidligere på måneden passager på Air Canada flight 1799, en 90 minutters flyvning fra Quebec City-lufthavnen til Canadas største lufthavn, Toronto Pearson International Airport.

Hun sov tungt på flyvningen og vågnede ikke efter ankomsten til Toronto, hvor besætningen af endnu ikke oplyste årsager overså hende inden den gik fra borde.

Historien er først netop kommet frem efter hendes veninde beskrev oplevelsen på Air Canadas Facebook-side. Hér blev historien samlet op af flere medier.

Flyselskabet har bekræftet hændelsen og undersøger nu, hvad der gik galt, skriver amerikanske medier som USA Today og NPR.org

Ifølge forklaringen på Facebook-siden vågnede Tiffani Adams først på sin stolerække efter flyet fra Star Alliance-medlemmet Air Canada var landet, da var de øvrige passagerer og besætningen gået fra borde, og flyet, en Airbus A320/A321, var blevet fjernparkeret væk fra en terminalbygning for natten.

Blev opdaget af bagagemedarbejder
Flyet var ikke særligt fyldt, hvorfor passageren muligvis har haft en stolerække for sig selv og dermed kunne ligge ned, så hun ikke kunne ses via et hurtigt kig ud i kabinen.

Tiffani Adams’ mobiltelefon var løbet tør for strøm, men i det mørke fly fandt hun en lommelygte, der er en al flyets nødudstyr. Hun fik åbnet en af flyets døre, men herfra var der langt ned til forpladsen

Tiffani Adams lyste med lygten ud i mørket, hvor lyset blev set af en passerende bagagechauffør. Herefter blev hun taget ud af flyet; Air Canada blev tilkaldt, der blev undskyldt mange gange og tilbudt hotel for natten. Men hun ville bare hjem til sin bopæl i Toronto. Siden er hun flere gange blevet kontaktet af Air Canada, hvilket flyselskabet bekræfter overfor medierne er tilfældet.

Air Canada, der i øvrigt flyver hele året fra Toronto til Københavns Lufthavn, selskabets eneste nordiske destination, er et af de fem grundlæggende medlemmer af Star Alliance. Selskabet betjener 220 lufthavne på seks kontinenter – blandt andet 63 lufthavne i Canada, 56 i USA og resten i for eksempel Asien, Australien, Caribien, Europa og Latinamerika, oplyser selskabets hjemmeside.

Air Canada havde sidste år næsten 51 millioner passagerer – flyselskabet er det eneste i Nordamerika med fire ud af fem mulige stjerner hos rating-firmaet Skytrax, der så sent som i år har kåret Air Canada til ”2019 Best Airline in North America.”

Relaterede artikler:

Danske rejsebureauer ser stigende USA-salg

Tre flyselskaber har hver sin rekord

”Væksten flader ud, og det bliver svært at øge priserne”