De nye uniformer fra Aer Lingus giver nu for første gang kvindelige ansatte mulighed for at have uniformsbukser. Pressefoto fra Aer Lingus.

Flyselskab siger OK til stewardesser i bukser

Irske Aer Lingus har præsenteret sine nye uniformer, det første skifte siden 1998 – og for første gang får kvindelige ansatte uniformsbukser. Flyselskabet udvider i sommerprogrammet på USA.

Aer Lingus’ over 4.000 uniformspligtige medarbejdere får fra 10. februar nye uniformer, igen designet af den irske modedesigner Louise Kennedy, der også står bag de indtil nu brugte.

Den nye uniformslinje skal signalere Aer Lingus’ status som et moderne, international flyselskab – med en stolt irsk arv, oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse.

Klik for stort format. En kavalkade over Aer Lingus’ uniformer fra starten i 1945 og frem til de nuværende fra 1998, der nu bliver afløst og fornyet. Arkivpressefoto fra Aer Lingus: Jason Clarke Photography.

Aer Lingus’ passagerer vil stadig se den ikoniske grønne farve i selskabets uniformer – men det er helt nyt, at Aer Lingus nu giver kvindelige ansatte mulighed for at gå med bukser fremfor kjoler og nederdele.

Først sidste år afskaffede Aer Lingus reglerne om, at kvindelige kabineansatte skal bruge make up.

Det nye uniformsdesign er beregnet til at passe alle kropsstørrelser – og er skabt af så bæredygtige materialer som muligt, hedder det blandt andet.

Ved lanceringen af de nye uniformer, sagde Aer Lingus’ koncernchef, Sean Doyle: “Vores uniformer er synliggørelsen af vores flyselskab. Ligesom med vores logo og flybemaling, afspejler vores nye uniformer det moderne, internationale flyselskab, Aer Lingus er.”

Også dansk Aer Lingus-uniformsdesigner
Aer Lingus’ første uniform kom i 1945, lige efter Anden Verdenskrig, og der har foreløbig været fem versioner. En af dem var skabt af den danskfødte kvindeskrædder Ib Jørgensen, hvis familie flyttede til Irland da han var 15 år.

Ib Jørgensens uniformer til Aer Lingus blev brugt fra 1980 til 1998, hvor de hidtil nu brugte blev taget i brug.

Stor vækst på Nordamerika
Aer Lingus, der i snart fire år ikke har fløjet til Danmark, har årligt over 12 millioner årlige passagerer. De flyver med selskabets 70 europæiske ruter samt de foreløbig 16 til Nordamerika.

Fra dette års sommersæson bliver der stor vækst på Nordamerika, oplyser Aer Lingus. Orlando i Florida stiger fra fire til seks ugentlige flyvninger, Miami-betjeningen fra Dublin vokser fra to til tre flyvninger om ugen, mens Seattle går fra fem ugentlige flyvninger til at være daglig.

Med indsættelse af større Airbus 330-300, bliver der fra sommerkøreplanen også mere kapacitet fra Dublin til Los Angeles, Washington D.C. og Minneapolis.

Flåden hos Aer Lingus består udelukkende af fly fra Airbus. Selskabet råder over – foruden den nye A321LR – 34 Airbus A320-200, tre A321-200, fem A330-200 og otte A330-300. Herudover har Aer Lingus ordre på seks af den nye, ultra-langtrækkende A321XLR, der er en videreudvikling af A321LR.

Relaterede artikler:

Irsk charmeoffensiv i København

Aer Lingus har modtaget første A321LR

Nye uniformer til Turkish Airlines-ansatte