Et kig ud over salen på Nimb Hotel, hvor den irske workshop for rejsebranchen blev holdt. Foto: Henrik Baumgarten.

Irsk charmeoffensiv i København

60 nordiske rejsearrangører havde torsdag Tourism Ireland-workshop på Nimb Hotel med 25 irske leverandører af alt fra hoteller og incomingbureauer til destinationer og flyselskaber.

80 procent af de omkring 11 millioner udenlandske turister i Irland sidste år kom fra USA, Storbritannien, Frankrig og Tyskland; der var 259.000 fra Skandinavien plus Finland, heraf 75.000 fra Danmark, en stigning på to procent i forhold til 2017 – det højeste nordiske antal nogensinde.

Klik for stort format. Fra Tourism Irelands workshop, fra venstre produktchef Bobby L. Jørgensen fra golfrejsebureauet Green2Green i Aarhus, turistchef Aileen Hickery, Chris Lundshøj fra Ryanair og salgschef Eva Gøtsche fra Norwegian. Foto: Henrik Baumgarten.

Det oplyste nordisk chef de seneste fem år for Tourism Ireland, Aileen Hickery, til STANDBY.dk ved det irske turistråds nordiske workshop på Tivolis Nimb Hotel, da der torsdag var indbudt til at møde den irske turistbranche.

Tourism Ireland havde samlet 60 nordiske rejsearrangører til at møde 25 irske udstillere – golfdestinationer, overnatningssteder, incomingbureauer og attraktioner. Her kunne de få inspiration og møde potentielle nye irske partnere.

Selv om skandinaverne, hvoraf hovedparten selv arrangerer deres rejser til Den Grønne Ø, kun udgør en lille del af det samlede antal udenlandske turist i Irland, så er de en meget attraktiv målgruppe.

”Omkring 45 procent af danskerne besøger Irland mellem oktober og marts – altså uden for den traditionelle højsæson om sommeren; hovedparten er i Dublin, hvor de i snit har fem overnatninger. Danskerne værdsætter den irske feel good-atmosfære,” sagde turistchef Aileen Hickery og tilføjede:

”Men danskerne og de øvrige skandinaver er blandt andet interessante for Tourism Ireland fordi de besøger Irland udenfor højsæsonen og har et højt døgnforbrug.”

Det er blandt de medvirkende årsager til, at Tourism Ireland har et af sine 20 markedskontorer i netop København, hvorfra de seks medarbejdere dækker hele Norden. Omvendt konkurrerer Irland med nærmest alle andre byer der har også har direkte ruter til og fra Københavns Lufthavn, sagde turistchefen.

Intet nyt fra Aer Lingus
Den absolutte hovedpart af danskere og skandinaver kommer flyvende til Dublin. Ryanair og SAS flyver så godt som dagligt mellem København og Dublin, mens Norwegian har tre ugentlige flyvninger.

Der er intet nyt fra Aer Lingus om at det endnu engang vil genåbne mellem de to hovedstæder, som det irske flyselskab senest fløj for tre år siden, sagde turistchef Aileen Hickery.

Til gengæld, sagde Ryanairs nordiske salgs- og markedschef, danske Chris Lundshøj, så er Ryanair meget tilfreds med sin Dublin-København rute som har en meget 50-50 belægning, altså cirka lige mange afrejsende irske som danske passagerer, mens for eksempel en Ryanair-rute fra Sydspanien til Danmark har klart flest danskere i forhold til spaniere.

Chris Lundshøj havde omvendt intet godt nyt med om en mulig genåbning af Ryanairs tidligere rute fra Dublin til Billund.

Relaterede artikler:

Stort rejsebureau øger fokus på kerneforretningen

Nyt rejsebureau tager sine første skridt

Kendte danske hoteller fejrede Skt. Patricks dag