Sådan kommer Atlantic Airways’ kommende hotel til at se ud.

Flyselskab skal have sit eget hotel

Færøske Atlantic Airways er til foråret 2020 klar med 3-4 stjernet hotel tæt på Torshavn. Mangel på hoteller i Torshavn er en flaskehals for færøsk turisme.

Atlantic Airways vil sammen med pensionsselskabet Liv opføre hotel med 130 værelser – dermed øges antallet af hotelværelser i Torshavn med cirka 40 procent.

Til STANDBY.dk siger bestyrelsesformand i Atlantic Airways, Niels Mortensen, om baggrunden for det nye hotel:

”Vi kan jo se, at turisme på Færøerne fortsætter med at udvikle sig – og at en flaskehals i højsæsonen netop er mangel på hotelkapacitet. Derfor bruger vi nu sammen med pensionsselskabet Liv omkring 120 millioner kroner på at bygge det nye hotel, der kommer til at ligge cirka ti minutters gang fra centrum af Torshavn.”

Pensionsselskabet Liv vil eje 60 procent af det kommende hotel, mens Atlantic Airways vil eje resten.

Niels Mortensen tilføjer, at det endnu ikke er afgjort om det nye hotel bliver tre eller fire-stjernet. På spørgsmålet, om Atlantic Airways har spurgt en egentlig hoteloperatør, om de vil bygge nyt hotel i Torshavn, siger Niels Mortensen:

”Vi har ikke spurgt andre, vi har set at behovet er der – og skal det gå lidt hurtigt, er vi nødt til at være en del af det. Det er vitterligt svært at få hotelværelse i Torshavn i højsæsonen, den manglende hotelkapacitet i Torshavn hæmmer væksten i turismen. Færøerne har en masse Airbnb, men man kan jo ikke bygge turismevækst på Airbnb. Det nye hotel i Torshavn er nødvendigt og skal nok blive en god forretning for os. Man kan jo bare kigge på Island, her står Icelandair også for en del af landets hotelkapacitet.”

Atlantic Airways kunne flyve flere passagerer til Færøerne, blandt andet på hovedruten til Københavns Lufthavn, hvis der var mere hotelkapacitet i Torshavn, siger Niels Mortensen og tilføjer: ”Vores turistråd VisitFaroeIslands gør et kæmpe arbejde med at udvide den færøske turistsæson. Også her kigger vi mod Island, der jo efterhånden har turister hele året.”

Kun 300 hotelværelser i Torshavn
I dag har den færøske hovedstad kun omkring 300 hotelværelser, det er flest på Hotel Føroyar, der ligger udenfor Torshavn med 131 værelser, Hotel Hafnia i centrum har 76 værelser, Hotel Tórshavn 43, Hotel Streym 29 og Hotel Havn har 19 værelser.

Der er formentlig flere hotelprojekter på vej, men endnu er ingen endeligt bekræftet. Færøernes største hotel, Hotel Føroyar, har luftet planer om at komme op på 210 værelser i 2020 ligesom det færøske rederi, Smyril Line, der blandt andet sejler til Danmark, menes at have hotelplaner i Torshavn.

 

Relaterede artikler:
Får-kamera øger Færøernes synlighed på Google

Lille fremgang i danske lufthavne

Ny passagerrekord i Færøernes Lufthavn