Ny passagerrekord i Færøernes Lufthavn

Travlhed i Færøernes lufthavn, Vagar. Forrest SAS, så Færøernes eget flyselskab, Atlantic Airways, og bagest charterfly fra polske Enter Air fra Gdansk, en Boeing 737-800, større end de A320 som Atlantic Airways og SAS bruger. Det tangerede i år rekorden som et af de to største fly, Vagar nogensinde har modtaget.

LUFTFART: Vagar Lufthavn har for første gang haft over 300.000 rejsende. For at betjene de flere besøgende bliver Færøernes største hotel fordoblet.

For første gang er antallet rejsende til og Vagar Lufthavn kommet over 300.000. Det skete sidste måned. I årets ti første måneder har 300.469 passagerer været gennem Færøernes Lufthavn, en vækst på 17 procent i forhold til samme tid sidste år. Her var det samlede antal rejsende i 2016 på 292.393.

Også oktober i år bød på stor vækst på Vagar, i alt 29.405 rejsende – en stigning på 24,4 procent i forhold til oktober sidste år.

”Vores fremgang skyldes, at færøske Atlantic Airways havde et rekord udbud af destinationer, at SAS er kommet ind på ruten imellem København og Færøerne samt et øget tal af ad hoc charters,” siger Jakup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.

Stort hotel bliver større
”Selv om der er kommet flere overnatningsmuligheder på Færøerne, så er det svært for besøgende at få plads på hoteller. Derfor er vi glade over, at et af de store hoteller har meddelt, at det vil fordoble sin kapacitet,” siger Jakup Sverri Kass, der til standby.dk siger, at det drejer sig om Færøernes største hotel, Hotel Føroyar, der ligger uden for den færøske hovedstad med en smuk udsigt over Torshavn.

Hotel Føroyar, hvor blandt andre USA’s tidligere præsident Bill Clinton har boet, har i dag 106 værelser, og når udbygningen står klar i 2020 har det 210 værelser, oplyser Jakup Sverri Kass til standby.dk

Direktøren for Færøernes Lufthavn tilføjer, at med væksten i færøsk turisme ser det også ud til, at turisme kommer til at blive en større del af den færøske økonomi, en økonomi, som de seneste mange år har været tæt forbundet med fiskeri- og lakseopdræt.

Relaterede artikler:

Får-kamera øger Færøernes synlighed på Google

Så fik Færøerne første SAS-rute

Færøernes Lufthavn overhaler Aarhus Lufthavn