Flyselskab strammer bagageregler

United Airlines Airbus 320 kabine passagererFor at øge indtjeningen har United Airlines indført meget skrappe betingelser fra foråret 2017. Betingelserne gælder de billigste billetter.

Her skal det for eksempel kun være tilladt at tage et styk håndbagage med ombord, og de skal kunne være under sædet. Begrundelsen er, at det vil gøre boarding hurtigere, skriver Reuters.

Desuden vil passager med den type billet først få anvist pladser på afrejsedagen. Det betyder, at familier på samme billet, kan blive placeret langt fra hinanden, skriver finans.dk.

United lægger ikke skjul på, at man regner med, at mange vil tilkøbe plads til ekstra håndbagage og faste sæder og dermed vil det øge indtjeningen for selskabet. Aktierne i United Airlines steg med 7,6%, da planene blev offentliggjort.

United Airlines er det tredjestørste flyselskab i USA målt på passagertal. Ifølge luftfartsanalytiker Bob Mann fra R.W. Mann & Co er det de hidtil mest restriktive tiltag for passagerer på økonomiklasse. Tidligere har Delta Air Lines indført begrænsninger, så man ikke kan ændre sin bookning og få et frit sædevalg.