Flyselskab tager halv flåde ud af drift

Allegiant AirFLYSELSKABER: Amerikanske Allegiant Air er beordret til at undersøge nødslisker på 30 af 57 MD-80’ere, som selskabet bl.a. har købt af SAS. Allegiant har ifølge USA’s luftfartsmyndighed ikke overholdt tidsterminer.

Allegiant Air fra Las Vegas flyver primært til feriedestinationer som Fort Lauderdale og Orlando i Florida samt flere af Hawaii-øerne.

Mandag i sidste uge måtte de ombordværende på et af selskabets fly evakueres i Las Vegas’ McCarren lufthavn. Ingen kom noget alvorligt til. De amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administration, undersøgte hændelsen og opdagede, at Allegiant ikke har overholdt tidsrammerne for eftersyn af nødsliskerne på over halvdelen af selskabets MD-80’ere.

Derfor pålagde FAA i fredags Allegiant at gennemføre disse inspektioner. Flyselskabet har taget de berørte fly ud af drift og forventer inspektionerne tilendebragt med udgangen af måneden. For at reducere aflysninger indlejer selskabet fly fra andre selskaber, oplyser man og tilføjer, at der vil komme forsinkelser og aflysninger.

Udover 57 MD-80’ere har Allegiant seks Boeing 757-200 og en Airbus A319.