Bestyrelsen for BARID - Board of Airline Representatives In Denmark; fra venstre Per Levring, Morten Balk, Marc Sam og Patrick Menzies. Foto: BARID.

Flyselskaber skal vælge ny formand

Foreningen BARID – Board of Airline Representatives In Denmark – skal have ny formand efter den nuværende er gået på pension. Hvem det bliver, afgøres på næste bestyrelsesmøde.

Patrick Menzies, nordisk chef for South African Airways, er nyvalgt til bestyrelsen for foreningen BARID – Board of Airline Representatives In Denmark. Foreningen var før blot forkortet som BARD (Board of Airline Representatives Denmark)

Klik for stort format. Bestyrelsen for BARID med i midten den netop afgåede bestyrelsesformand, Per Carøe. De øvrige er fra venstre Per Levring, Morten Balk, Marc Sam og Patrick Menzies. Foto: BARID.

Det skete forleden på foreningens årlige generalforsamling på Brøchner Hotels SP34-hotel i København med deltagelse af 15 af de 19 flyselskaber, der er medlemmer af BARID.

De to andre medlemmer af bestyrelsen er Morten Balk, landechef i Danmark for Emirates, samt Marc Sam, nordisk chef for Air Canada. Herudover er Per Levring, tidligere ansvarlig for færøske Atlantic Airways i Danmark, generalsekretær for BARID.

Foreningen skal have ny bestyrelsesformand; det stod klart sidste år, da Per Carøe meddelte, at han trak sig. Han var i 15 kendt som Mr. Kenya Airways i Norden, hvor han repræsenterede Skyteam-medlemmet. Men i juni sidste år nedlagde Kenya Airways sit nordiske kontor i København og repræsenteres nu i Norden af to andre medlemmer fra Skyteam-alliancen, Air France og KLM.

Per Carøe var i 12 år formand for BARID, der omfatter cirka 20 flyselskaber med ruter til danske lufthavne, men også medlemmer uden ruter til Danmark. Foreningens nyeste medlem er Air India. I forbindelse med sit farvel til Kenya Airways valgte Per Carøe at nedlægge sit formandskab i BARID.

Ikke bestemt hvem der bliver ny formand
Hvem der bliver ny BARID-formand afgøres ved det konstituerende bestyrelsesmøde 20. februar. Bestyrelsen mødes typisk en gang i kvartalet.

”Hvem der bliver ny formand, finder vi ud af på bestyrelsesmødet. Vi har overhovedet ikke talt om dette,” siger bestyrelsesmedlem Marc Sam fra Air Canada til STANDBY.dk

På BARID’s møder debatteres blandt andet aktuelle problemstillinger i navnlig dansk luftfart, der er informationer fra de danske lufthavne og opdateringer om politisk relaterede nyheder fra dansk luftfart. Disse kommer typisk fra SAS via dets medlemskab af en anden brancheforening, Dansk Luftfart, der hører hjemme i arbejdsgiverforeningen Dansk Industri.

Relaterede artikler:

Rejsebranchen fejrede Per Carøe

Forening for flyselskaber skal have ny formand

Helsinki og Beijing højdespringere i Københavns Lufthavn