Per Carøe trækker sig som formand for BARD (Board of Airline Representatives Denmark). Arkivfoto.

Forening for flyselskaber skal have ny formand

Den danske brancheforening BARD (Board of Airline Representatives Denmark), der repræsenterer danske og udenlandske flyselskaber, skal på næste generalforsamling vælge ny formand.

Efter 12 år som formand for BARD (Board of Airline Representatives Denmark) træder Per Carøe tilbage ved foreningens generalforsamling til januar. BARD omfatter cirka 20 flyselskaber med ruter til danske lufthavne, primært København, men har også medlemmer uden ruter til Danmark.

Per Carøe forlader formandsstolen i BARD i forlængelse af, at han i juni i år stoppede som nordisk ansvarlig for Kenya Airways, hvor han havde været i 15 år. Kenya Airways nedlagde sit nordiske kontor i København og repræsenteres i dag i Norden af to andre medlemmer fra Skyteam-alliancen, Air France og KLM.

”Vi ved endnu ikke, hvem der opstiller som kandidat til formandsposten i BARD; men jeg meddelte i sommer bestyrelsen, at jeg i forbindelse med at jobbet hos Kenya Airways blev nedlagt, ville forlade BARD,” siger Per Carøe til STANDBY.dk – han markerer i øvrigt i starten af januar næste år sin 60 års fødselsdag med en reception.

Blandt BARD’s 20 danske medlemmer er SAS, Norwegian, Air Canada, Emirates, Air France KLM, Atlantic Airways, Icelandair, Lufthansa, Qatar Airways, Singapore Airlines, South African Airways, TAP Air Portugal, Thai Airways samt Turkish Airlines, men også danske flyselskaber som Alsie Express og Danish Air Transport.

Mens SAS og Norwegian er de to største flyselskaber i Københavns Lufthavn, er lufthavnens tredjestørste selskab, Ryanair, ikke medlem af BARD – det kan ikke være på grund af kontingentet, det er nemlig kun 3.000 kroner om året.

På BARD’s typisk fire årlige møder debatterer medlemmerne aktuelle problemstillinger i navnlig dansk luftfart, hører informationer fra de danske lufthavne ligesom der kommer opdateringer om blandt andet politisk relaterede nyheder fra dansk luftfart. Disse kommer typisk fra SAS via dets medlemskab af en anden brancheforening, Dansk Luftfart, der hører hjemme i arbejdsgiverforeningen Dansk Industri.

”BARD er et forum for navnlig udenlandske flyselskaber, der på møderne får nyt fra dansk luftfart som vi kan videregive til vores respektive hovedkontorer. Vi kan på møderne have besøg fra Danmarks Rejsebureau Forening, fra IATA eller en advokat som fortæller om tendenser fra de såkaldte kompensationsfirmaer,” siger Per Carøe til STANDBY.dk og tilføjer:

”BARD er et forgrenet netværk til udveksling af informationer om emner som har generel indflydelse på luftfart, herunder lovgivning og EU-forhold. På BARD-møderne får medlemmerne informationer, der ellers kunne være svære at finde selv.”

Rådgivning og Østafrika
Efter Per Carøe i sommer stoppede hos Kenya Airways arbejder han blandt andet i dag som freelancerådgiver for firmaet AS3, der rådgiver opsagte medarbejdere om fremtidige karriereforløb ligesom AS3 coacher sine klienter.

Et andet arbejde for Per Carøe er for det dansk-ejede incomingbureau African Horizons, der har hovedkontor i Kenya, men som også arbejder med andre østafrikanske lande som Tanzania, Rwanda og Uganda. Hos African Horizons har Per Carøe titel af business development and relations manager.

Næstformænd fra Air Canada og Emirates
BARD har ifølge sine vedtægter to næstformænd, det er landechef for Emirates i Danmark, Morten Balk, og Air Canadas nordiske chef, Marc Sam. Per Levring, der for to år siden stoppede som chef for færøske Atlantic Airways i Danmark, fungerer som generalsekretær for BARD i Danmark.

Som formand for BARD i Danmark har Per Carøe også i en årrække siddet i præsidiet for Danish Travel Awards. Præsidiet består af formænd eller repræsentanter for en række foreninger i den danske rejsebranche.

Ligeledes blev Per Carøe sidste efterår valgt til kommunalbestyrelsen for partiet Venstre i Rudersdal Kommune nord for København.

Relaterede artikler:

Mr. Kenya Airways stopper

Københavns Lufthavn håber på flere langruter

Singapore Airlines topper atter anerkendt hitliste