Fodbold-VM i Rusland bliver dyr fornøjelse

Danske fans i Dublin før kampen tirsdag, foto: Tourism Ireland.

TURISME: ”Det bliver dyrt og besværligt,” siger kendt dansk rejsebureaudirektør med speciale i sportsrejser efter Danmark kvalificerede sig til VM-slutrunden næste år i Rusland. Russiske Aeroflot afviser kritikken og siger at der på kampdage er gratis togtransport – og at registrerede publikummer med FAN-ID ikke behøver visum.

Med 5-1 sejren i Dublin over Irland kvalificerede det danske fodboldlandshold sig tirsdag til næste sommers VM-slutrunde i fodbold, der spilles i 11 byer på den europæiske side af Ural-bjergene. Danmark var senest med ved VM i Sydafrika i 2010. I alt skal de 32 kvalificerede landshold spille 64 kampe.

Camilla Andersen, der siden 2002 har stået i spidsen for sportsrejsebureauet Travel Sense, og som i sin karriere som en Danmarks bedste håndboldspillere vandt flere verdensmesterskaber og olympiske guldmedaljer, tror ikke Rusland bliver attraktiv for danske fans.

”Jeg kan endnu ikke vide hvor mange danskere, der tager til Rusland. Der kommer an på lodtrækningen til VM-puljerne 1. december. Men det bliver vanvittig dyrt og besværligt. Rusland er navnlig i storbyerne en dyr destination, sådan husker jeg Rusland fra min egen karriere,” sagde hun i går til standby.dk

”Foreløbig slår vi koldt vand i blodet, indtil vi ved, hvem Danmark skal møde i sine tre indledende puljekampe. Skal vi møde hold som Iran og Marokko eller spille mod Polen i noget nær Sibirien, bliver der ikke stor efterspørgsel,” siger Camilla Andersen og tilføjer, at næste års VM-slutrunde i Rusland ikke kan sammenlignes med forholdene under slutrunden om Europamesterskabet i fodbold for to år siden i Frankrig.

”Den gang pakkede danskerne bare bilen og kørte til Frankrig – det kommer ikke til at ske næste år,” siger hun og fortsætter: ”Det kommer mindst til at koste 8.000 kroner for at overvære blot en enkelt kamp, hvis dette kræver to overnatninger. Men efterspørger vores kunder produktet, skal vi nok komme med forslag.”

Travel Sense, der har ti medarbejdere, sender årligt omkring 5.000 danske fodboldturister til navnlig engelske Premier League samt den europæiske turnering for klubhold, Champions League. Travel Sense er et af de meget få danske rejsebureauer med officiel tilladelse til at sælge fodboldbilletter til for eksempel Premier League samt Champions League

Aeroflot flyver til alle VM-byer

Salgschef for russiske Aeroflot i Norden, Johan Magnus Eriksson, siger til standby.dk, at Aeroflot, der har to daglige flyvninger mellem Moskva og København, flyver til alle de byer, hvor der spilles VM i fodbold.

”Har man officielle fodboldbilletter og er registreret via FAN-ID er der gratis togtransport med særtog til alle byerne, hvor VM-kampene spilles,” siger Johan Magnus Eriksson og tilføjer:

”Fodboldturisterne skal have deres eget personlige FAN-ID kort. Med det kort behøver fodboldturister ikke visum til Rusland – og de kan på kampdage køre gratis med tog til byen, hvor kampen spilles. Med FAN-ID-kortet kan fodboldturisterne ankomme til Rusland ti dage før VM-slutrunden begynder og rejse ud af Rusland ti dage efter slutrunden er forbi.”

Mister fodboldturisterne deres FAN ID-kort kan de få et nyt ved Registration Center på de forskellige stadions med VM-kampe.

Flere flyselskaber havde i går travlt med at fortælle, at de betjener flere russiske byer, hvor der næste år spilles kampe under VM i fodbold

Finnair flyver direkte fra Helsinki til fem af disse: Jekaterinburg ved Ural-bjergene (skillelinjen mellem Europa og Asien), Moskva, Skt. Petersborg, Kazan og Samara.

AirBaltic oplyste i går, at det fra Estlands hovedstad flyver til Skt. Petersborg, Moskva, Kasan (Kazan) Kaliningrad og Sochi.

Relaterede artikler:
Flyselskab øger sponsorat af stor fodboldturnering

Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

‘Konkurrence tvinger SAS til Irland’