Første kinesisk byggede fly leveret

800px-COMAC_ARJ21-700_Xiangfeng_-_Jordan-450x299Den kinesiske flyproducent Comac har leveret sin første ARJ21 af 30 bestilte til lavprisselskabet Chengdu Airlines efter forberedelser på en halv snes år.

Kina er stærkt interesseret i udviklingen af en lokal konkurrent til Airbus og Boeing, men har haft store vanskeligheder med manglende erfaring, mangel på kvalificeret design- og produktionspersonale og på kinesiske virksomheder til støttefunktioner.

ARJ21 er Kinas første lokalt byggede regional jet og er tænkt som en konkurrent til brasilianske Embraer og canadiske Bombardier.

Flyet har plads til mellem 78 og 90 passagerer og er godkendt af de lokale luftfartsmyndigheder til indenrigsflyvning, men har endnu ikke opnået international certifikation, og kan derfor ikke benyttes til international luftfart.

I november kunne Comac desuden præsentere prototypen til et større fly, der skønnes at få plads til mellem 158 og 178 passagerer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.