Første kinesisk byggede fly leveret

800px-COMAC_ARJ21-700_Xiangfeng_-_Jordan-450x299Den kinesiske flyproducent Comac har leveret sin første ARJ21 af 30 bestilte til lavprisselskabet Chengdu Airlines efter forberedelser på en halv snes år.

Kina er stærkt interesseret i udviklingen af en lokal konkurrent til Airbus og Boeing, men har haft store vanskeligheder med manglende erfaring, mangel på kvalificeret design- og produktionspersonale og på kinesiske virksomheder til støttefunktioner.

ARJ21 er Kinas første lokalt byggede regional jet og er tænkt som en konkurrent til brasilianske Embraer og canadiske Bombardier.

Flyet har plads til mellem 78 og 90 passagerer og er godkendt af de lokale luftfartsmyndigheder til indenrigsflyvning, men har endnu ikke opnået international certifikation, og kan derfor ikke benyttes til international luftfart.

I november kunne Comac desuden præsentere prototypen til et større fly, der skønnes at få plads til mellem 158 og 178 passagerer.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.