Nordica og LOT i strategisk samarbejde

Nordica-new-livery-Nordic-AviationDet estiske flyselskab Nordica og LOT Polish Airlines indgår et strategisk samarbejde fra 19. november i år.

Samarbejdet betyder, at Nordicas regionale service øges, at selskaberne får en fælles kommerciel platform med samme billetsalgssystem og flyver med code share. Nordicas første rute for LOT skal gå fra Stockholm til Warszawa, og ruteflyvningerne fra Estland til Stockholm og mellem Örebro og København fortsætter.

Ved samarbejdet øger Nordica nu sin flåde med tre nye fly, hvilket skaber 70 nye jobs i selskabet, samtidig med, at LOT Polish Airlines bliver både strategisk partner og delejer, da man køber 49% af aktierne i Nordicas datterselskab Regional Jet.

“Som medejer af vores datterselskab viser LOT, at man tager samarbejdet med Nordica alvorligt og regner med et langsigtet partnerskab”, siger Jaan Tamm, CEO for Nordica.

“CEO Rafał Milczarski, LOT Polish Airlines: “Sammen med Nordica tager vi et første skridt mod at konsolidere Central- og Østeuropas flymarked. Samtidig er det det første innovative samarbejde mellem to flyselskaber i netop Central- og Østeuropa. Det viser, at flyselskaber i vores region ikke er tvungne til at lade sig opsluge af de store vesteuropæiske flyselskaber og dermed risikere at miste sin nationale identitet, men tvært imod fortsætte sin individuelle udvikling”.

Nordicas samarbejdsaftale med Adria Airways, som blev indgået for et år siden, bliver ikke forlænget.