Udsigt fra SAS-fly. (Foto: SAS | PR)

Første kommune laver biobrændstofaftale med SAS

En nyligt indgået aftale betyder, at der vil blive tilkøbt biobrændstof på alle de SAS-flyvninger, som de ansatte i Sundsvall Kommune i fremtiden stiger ombord på i forbindelse med deres arbejde.

Mange flyselskaber forsøger sig for øjeblikket med forskellige metoder til at få udbredt brugen af biobrændsel, da efterspørgslen skal stimuleres således, at det mere bæredygtige flybrændstof – også kaldet sustainable aviation fuel (SAF) – kan produceres i større mængder og prisen dermed kan falde.

Det skyldes, at SAF anses som et af de værktøjer, der i de kommende år skal medvirke til at sænke klimaaftrykket fra flytrafikken. Derfor har SAS for nyligt også introduceret et nyt produkt, hvor kunderne får mulighed for at vælge mellem to billettyper, der inkluderer biobrændstof.

SAS Bio – som produktet kaldes – henvender sig til passagerer, der vælger at investere i enten en Go Smart- eller Plus Pro-billet på alle indenrigsruter samt skandinaviske og europæiske ruter, der beflyves af selskabet.

Vil have andre til at følge efter
SAS oplyser nu, at flyselskabet har indgået en aftale med den svenske kommune Sundsvall, som betyder, at kommunen bliver den første af sin slags, der forpligter sig til kun at bestille billetter, som indeholder biobrændstof, på alle de forretningsflyvninger, der foretages med SAS.

Ifølge Sundsvall er sigtet med aftalen, at man ønsker at mindske mængden af CO2, der udledes i forbindelse med de erhvervsrejser, som de ansatte foretager. Det forklarer Niklas Andersson, der er infrastrukturstrateg i kommunen.

”For Sundsvall kommune er flyvningerne til og fra Sundsvall et vigtigt transportmiddel, der bidrager til den fortsatte udvikling af regionen. I tråd med vores arbejde på vegne af klimaet skal forretningsrejser med fly naturligvis også benytte biobrændstof. Derfor er vi glade for, at SAS nu tilbyder et produkt, der gør det muligt.”

”Vi håber og tror på, at vi kan være et forbillede, og at andre kommuner vil følge i vores fodspor.”

Med til at drive luftfartens grønne omstilling
Flyselskabet garanteret ikke, at der er biobrændstof i tanken på den specifikke flyvning, som eksempelvis en af medarbejderne fra Sundsvall Kommune vil indløse billet til på et tidspunkt i fremtiden, men SAS vil derimod købe den givne mængde bæredygtigt flybrændstof inden for et år.

Ann-Sofie Hörlin er bæredygtighedschef hos det skandinaviske flyselskab, og hun erklærer sig tilfreds med, at man nu har fået en aftale på plads med en kommune, da man fra SAS’ side håber, at andre organisationer vil følge efter.

”Vi er meget glade for, at Sundsvall kommune vælger at gå først og dermed vise andre kommuner og virksomheder, at de på en meget enkel måde kan reducere udledningerne fra deres flyrejser og på samme tid være med til at drive omstillingen af flytrafikken i en mere bæredygtig retning.”


Relaterede artikler:

SAS og Amadeus udvider samarbejdet

SAS genåbnede på New Yorks JFK-lufthavn

SAS rykker omdiskuteret NDC-lancering et halvt år