Første overskud siden krisen

Qantas-Airways-FleetQantas Airways har atter sorte tal på bundlinjen efter at have haft underskud alle årene siden finanskrisens start.

Resultatet for det seneste regnskabsår, der sluttede med udgangen af juni, blev 975 millioner australske dollars – 4,8 milliarder kroner – overfor et underskud sidste regnskabsår på 2,8 milliarder AUD.

Det positive resultat har fået det nationale australske flyselskab til at benytte sin option på otte Boeing 787-9 Dreamliners og udbytte til aktionærerne efter skrappe nedskæringer og lavere brændstofpriser har ført selskabet fra røde til sorte tal.

Qantas havde egentlig valgt at udskyde sin udskiftning af selskabets 11 Boeing 747 til de mere økonomiske Boeing 787-9, da selskabet var i økonomisk krise. De otte nye Dreamliners kommer i drift i 2017. Selskabet fastholder yderligere 12 optioner til eventuelt senere brug.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.