Vandlandet Oceana åbner i 2024 som en del af forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg. Oceana forventes at give Sveriges næststørste by yderligere 185.000 overnattende gæster. Illustration: Liseberg.

Forlystelsespark bruger 800 mio. kr. på vandland

Liseberg, forlystelsesparken i Gøteborg, investerer 110 millioner euro i sit kommende kæmpe vandland, Oceana. Det skal medvirke til at gøre Liseberg til en helårs attraktion.

Liseberg, Göteborgs største turistmål, bliver endnu større. Det sker med Oceana, et kæmpe indendørs vandland, der er anden del af Lisebergs udvidelsesprojekt i forbindelse med parkens 100-års jubilæum i 2023.

Første del af udvidelsesprojektet er Liseberg Grand Curiosa Hotel med 457 værelser, alle med mindst fem senge.

Liseberg, der har danske Andreas Veilstrup Andersen som administrerende direktør, oplyser i pressemeddelelse, at Oceana bliver et af Nordeuropas største vandlande når det åbner i starten af 2024.

Det skal samtidig være med til at gøre Liseberg til en helårs-destination. Forlystelsesparken har normalt tre millioner årlige besøgende og er ifølge pressemeddelelsen Sveriges største turistattraktion. Til sammenligning har Tivoli i København som Danmarks største turistattraktion cirka 4,5 millioner besøgene på normale år.

En halv million årlige gæster
”Oceana forventes at tage imod 500.000 gæster årligt. Det bliver fantastisk at tilbyde denne type af oplevelse inden døre, tilpasset vores skandinaviske klima. Vi har flere forlystelser, som vi bliver først med i Europa, for eksempel ”Boomerangen,” hvor seks personer kører sammen, og den højeste mega-drop Master Blaster i verden,” siger Thomas Sjöstrand, chef Lisebergs jubilæumsprojekt.

Lisebergs bestyrelsesformand, Christer Holmgren, siger i pressemeddelelsen:

”Dette er præcis, hvad destinationen Göteborg har brug for, så vi kan få turisterhvervet i gang igen efter coronakrisen. Vandlandet beregnes at generere 185.000 ekstra turistovernatninger i Gøteborg. Det vil give nyt liv til et erhverv i krise.”

I alt får Oceana 14 attraktioner, hvoraf de fire er store vandattraktioner, familieflod og bølgebassin samt vandleg for forskellige aldersgrupper. Vandlandet får kapacitet til 1.750 gæster om sommeren samt 1.250 på andre tidspunkter, for eksempel afhængig af vejret.

Relaterede artikler:

400 millioner kroner skaber nyt dansk Lalandia

Tivoli mister ny direktionsdirektør efter få måneder

Gøteborg får Europas længste rutchebane