En tegning af hvordan noget af det kommende store Lalandia i Søndervig på den jyske vestkyst kommer til at se ud. Illustration: Parken Sport & Entertainment.

400 millioner kroner skaber nyt dansk Lalandia

Parken Sport & Entertainment har nu alle tilladelser til at opføre det hidtil største Lalandia. Projektet i Søndervig på Jyllands vestkyst får 440 feriehuse og måske badehotel med 200 værelser.

Lalandia i Søndervig forventes at åbne inden sommersæsonen 2022. Parken Sport & Entertainment, der også ejer Lalandia-konceptet, vil investere omkring 400 millioner kroner i projektet i Søndervig. Forventningen er, at driftsresultatet fra det første hele åbningsår, 2023, vil være 30-40 millioner kroner om året.

Udover de 400 millioner kroner til selve Lalandia-projektet, bygges der også feriehuse, der skal sælges inden opførslen af feriecentret. Parken Sport & Entertainment ejer 75 procent af selskabet Lalandia Søndervig, som står for det nye badeland. Resten af Søndervig-projektet ejes af en lokal idémand, Keld Hansen, og hans familie.

Byrådet i Ringkøbing Skjern Kommune godkendte tirsdag lokalplanen for et nyt Lalandia i Søndervig. Dermed er alle godkendelser for projektets realisering på plads, oplyser Parken Sport & Entertainment i en pressemeddelelse.

Der er i forvejen Lalandia-badelande ved Rødby på Lolland (Lalandia er det latinske navn for Lolland) og i Billund. Lalandia i Billund var i 2018 Danmarks 9. største turistattraktion med 682.000 besøgende.

Kæmpe aquadome
Lalandia i Søndervig skal gerne være et grønt feriecenter. Hovedbygningerne vil blive integreret i områdets fjord- og klitlandskab.

Energiforsyningen bliver klimavenlig, blandt andet kommer der solceller på en del af taget, mens elforbruget leveres fra danske vindmøller. Opvarmningen kommer fra en stor vandledning, der løber forbi det nye feriecenter, oplyses det.

Koncerndirektør Jan Harrit fra Parken Sport & Entertainment siger i pressemeddelelsen:

”Vi er meget glade for, at de sidste tilladelser nu er kommet på plads. Dermed kan vi inden længe påbegynde opførelsen af såvel Aquadome, aktivitetscenter og feriehuse.”

Mens de nuværende Lalandia ferie- og aktivitetscentre er præget af et sydlandsk tema, bliver Lalandia i Søndervig tilpasset den vestjyske natur. I Aquadomen vil der komme vandrutsjebaner, vandleg og velvære. Aktivitetscenteret vil blandt andet have legeland, padel-tennis, klatrevægge, restauranter og caféer.

440 feriehuse og badehotel
I tilknytning til Lalandia i Søndervig vil der blive opført 440 feriehuse, og efterfølgende kan der opføres badehoteller med op til 200 værelser/ferielejligheder, oplyser Parken Sport & Entertainment og tilføjer:

”Der har været en stor forhåndsinteresse for at købe de nye feriehuse. Således er de fleste allerede solgt. Det forventes, at de første feriehuse vil stå klar inden årets udgang.”

Relaterede artikler:

Klar til Danmarks største Lalandia

Destination Vesterhavet klar med turismedirektør

Legoland klar med nyhed til 100 millioner kroner