Sune K. Jensen er rykket op i Dansk Industri, hvor han nu er sekretariatsleder for turisme og oplevelsesøkonomi. På arkivbilledet udtaler han sig på TV 2 News om netop turisme.

Dansk Industri øger fokus på turisme

Den store arbejdsgiverforening henter stadig flere nye medlemmer indenfor turisme og oplevelsesøkonomi – derfor oprettes nu et egentligt sekretariat for området, der hos DI tæller omkring 250 virksomheder.

Til at stå i spidsen for Dansk Industris netop oprettede sekretariat for turisme og oplevelsesøkonomi er den hidtidige fagleder på området, 40-årige Sune K. Jensen, der nu har titel af sekretariatsleder.

Nogle af de største arbejdsgivere indenfor turisme og oplevelsesøkonomien under Dansk Industri, DI, er Tivoli, Danmarks største turistattraktion, Legoland og Fårup Sommerland.

De seneste år har DI fået turisme og oplevelsesøkonomi højere placeret på den politiske dagsorden. Samtidig har DI udviklet nye medlemsservices til virksomheder inden for sektoren, herunder et HR-netværk for attraktioner og forlystelsesparker, oplyser Dansk Industri og tilføjer:

”DI’s resultater er ikke gået ubemærket hen, det seneste år har DI haft en nettotilgang af omkring 20 nye medlemmer inden for branchen. Derfor opgraderer DI nu indsatsen yderligere og etablerer et sekretariat for turisme og oplevelsesøkonomi.”

Nye DI-medlemmer var før i Horesta og Dansk Erhverv
Til STANDBY.dk siger Sune K. Jensen, der er cand. scient. pol. (statskundskab fra Aarhus Universitet) og har en HD i organisation og ledelse:

”Nogle af de 20 nye medlemmer indenfor turisme og oplevelsesøkonomi, som vi det seneste års tid har fået som medlemmer i Dansk Industri er helt nye og har ikke før været i arbejdsgiveriet, mens andre er kommet fra Horesta og Dansk Erhverv.

Blandt de nye medlemmer er Royal Arena i Ørestad, nogle campingpladser og Enjoy Resorts fra Sønderjylland; jeg tror de har meldt sig ind i DI blandt andet fordi vi kan noget indenfor det politiske,” siger Sune K. Jensen, der stammer fra Sønderjylland og har været hos DI i 14 år, hvor han nu skal opbygge et sekretariat indenfor sit fagområde.

I alt har Dansk Industri omkring 250 medlemmer indenfor turisme og oplevelsesøkonomi; medlemmernes kontingent til DI er afhængig af deres lønsumsudgift.

Nogle af medlemsvirksomhederne beskæftiger sig udelukkende med turismeområdet, mens andre har det som en del af deres forretning – for eksempel en busoperatør, der både kører turistbusser og rutetrafik.

Blandt produktudviklingerne de seneste år hos Dansk Industri er, at DI indgået en oplevelsesoverenskomst med fagforeningerne, som ifølge DI er attraktiv for virksomheder inden for turisme og oplevelsesøkonomi. Overenskomsten adresserer særlige forhold i forhold til sæsonbetonet arbejde med meget vekslende arbejdstider.

Relaterede artikler:

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme går glip af 500 millioner kroner

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen