Udover masser af skandinaviske dyr i store, naturlige indhegninger, har Skånes Djurpark som ny attraktion fået nogle livagtige dinosaurusser. PR-foto.

Forlystelsesparker skal tiltrække danske turister

Den lave svenske kronekurs skal også denne sommer tiltrække udenlandske turister til Sverige. Det svenske turistråd peger på måske overset turistattraktion i nabolandet: Forlystelsesparkerne.

Sverige byder på en bred vifte af forlystelsesparker med underholdning for store og små, noterer det svenske turistråd, Visit Sweden, i en pressemeddelelse.

Her står blandt andet: ”I Danmark er Google-søgninger efter familierelaterede destinationer steget støt, og søgninger efter vandlande og eventyrparker i Sverige er steget 47 procent.”

I en gennemgang af de mange forlystelsesparker i Sverige, starter Visit Sweden med det sydlige Sverige.

Her er første stop Skånes Djurpark. Her er der rovdyr som ulve og losser, skandinaviske bondegårdsdyr og verdens første Shaun the Sheep Land, inspireret af den kendte tv-serie og film, oplyses det.

Kolmården ved Norrköping præsenteres som Skandinaviens største dyrepark, og med for eksempel en af Europas bedste trærutsjebaner, Wildfire. Og i Skara Sommarland kan gæsterne køre gokart, stå på vandski, udforske en forlystelsespark og Skandinaviens største vandland.

Og i Gøteborg ligger en af Sveriges største turistattraktioner, Sveriges største forlystelsespark, Liseberg. Tæt på er blandt andet også World of Volvo.

Pippi Langstrømpes magi
I Kneippbyn på Sveriges størst ø, Gotland, bydes der på attraktioner som vandrutsjebaner til eventyrzoner. Besøgende kan også fordybe sig i Pippi Langstrømpes magi i Pippi’s World, hvor de kan opleve den originale Villa Villekulla.

Der er også selve Astrid Lindgren’s Verden (Astrid Lindgren’s värld) i Vimmerby. Forlystelsesparken har en masse inspiration fra den berømte svenske forfatters kendte historier. Der er Pippi Langstrømpes verden, Emil fra Lønneberg og så videre.

I Det centrale Sverige lokkes med Tomteland, hvor eventyr kommer til live midt i Dalarnas skove. Mød mystiske væsener som drager, trolde, nisser og selvfølgelig selveste julemanden (Tomten), hedder det. Der er også Leksand Sommarland med vandrutsjebaner, oplevelseszoner og karruseller.

Selve den svenske hovedstad kan også være med. Gröna Lund er en af Sveriges ældste forlystelsesparker, som ligger på Djurgården i Stockholm. Ligeledes har Stockholm berømte Skansen, et kombineret frilandsmuseum og dyrereservat.

Og på børnemuseet Junibacken, også ved Stockholm, kan besøgende også her fordybe sig i Astrid Lindgrens verden. Der er for eksempel en togtur gennem forfatterens historier, hvor man møder figurer som Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter og Pippi Langstrømpe.

Visit Sweden har på sin hjemmeside en omfattende opremsning af de svenske forlystelsesparker med mere.

 

Relaterede artikler:

Nedbrændt svensk vandland: Åbning udskudt et år

Lalandia dropper planer for Sverige

Så åbner svensk bilfabrikants store turistsatsning