Forsigtig optimisme i stort dansk feriecenter

Trods store investeringer fik nordjyske Skallerup Seaside Resort et flot 2019-regnskab og satte omsætningsrekord. Centret er økonomisk godt polstret og forventer at klare coronakrisen.

Med en omsætningsrekord på 106 millioner kroner, et overskud før skat på 9,4 millioner kroner og en soliditetsgrad på 54 kom Skallerup Seaside Resort godt ud af 2019, oplyser resortet i en pressemeddelelse.

Sidste år åbnede Skallerup blandt andet en ny restaurant og tre feriehuse på knap 250 kvadratmeter, hver med plads til 18 gæster. Investeringen gav resultater i form af bookinger hver weekend langt ind i efteråret 2020. Men med forsamlingsforbuddet for grupper over ti personer har feriehusene de seneste måneder haft mindre relevans end ellers, konstaterer resortet i nærheden af Hjørring.

Også coronakrisen har ramt Skallerup. Forventningerne til resten af i år er en nedjustering i forhold til det oprindelige budget i Skallerup, der har givet overskud 15 år i træk.

”Vores forventninger til 2020 var meget høje. Det skyldes blandt andet, at vi sidste år havde en belægningsprocent over hele året på 68 procent samt kapacitetsforøgelsen i form af de nye feriehuse i XL-klassen. Det er stadig en investering, som vi forventer os meget af, for tendensen med at holde ferie flere familier sammen eller flere generationer under samme tag har været stigende i en årrække,” siger direktør i fondsejede Skallerup Seaside Resort, Jørgen Høll, og tilføjer:

”Vi har set fortsat stigende interesse fra danskerne for at holde ferie i Danmark. Så selvom mange af vores aktivitetstilbud måtte lukke på grund af coronaen, har der været god interesse for at leje sommerhuse hos os.”

Mere genåbner 8. juni
Vandland og legeland må fortsat ikke åbne, men fra 8. juni forventer Skallerup Seaside Resort at genåbne sine kreative værksteder i ”Team Aktiv.” Samtidig bliver der startet nye udendørsaktiviteter. Derudover bliver boende gæster kompenseret med billetter til Fårup Sommerland. Alt sammen giver det forventninger hos Skallerup om en fornuftig sæson og andet halvår af 2020, hedder det i pressemeddelelsen.

Efter 71 år er resortet godt rustet, oplyser Skallerup Seaside Resort, der sidste år havde 272.500 overnatninger; en forøgelse på blot 2.000 i forhold til 2018.

I alt har Skallerup 285 helårsferieboliger og et centerområde med vandland, svømmehal, fitnesscenter, romersk bad, sportsfaciliteter, aktivitetsværksted og legeland, bowling, restauranter, supermarked ridecenter og så videre.

Skallerup Seaside Resort, der åbnede i 1949 under navnet Feriebyen Skallerup Klit, ligger ud til Vesterhavet og har 200 medarbejdere. Firmanavnet ændredes i 1990’erne til Skallerup Klit Feriecenter. I 2013 blev navnet til Skallerup Seaside Resort på grund af udfordringer med begrebet “Klit” på internettet. På engelsk er ”klit” et lidt uartigt ord.

Relaterede artikler:

Investerer milliarder i nye danske hoteller

Nordjylland henter stadig flere turister

Stor dansk forlystelsespark klar med ny app