Forsikringsoplysningen: Tjek forsikringsselskabet

Der kan komme flere rejserestriktioner på grund af corona. Er man i tvivl, så er det en god ide at spørge sit forsikringsselskab, råder Forsikringsoplysningen.

Store dele af den danske befolkning er færdigvaccineret, og vaccineudrulningen i Europa er kommet langt. Men situationen er den, at der kan komme flere rejserestriktioner, da coronasmitten lige nu vokser i landene omkring os.

Chefkonsulent Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen hos F&P siger i en pressemeddelelse:

”Man skal være opmærksom på, at mange lande har COVID-19 restriktioner i større eller mindre grad. Når det gælder rejseforsikringer, så dækker en rejseforsikring primært, hvis man selv bliver akut syg eller kommer til skade på rejsen.

Det er forskelligt, hvordan forsikringsselskaberne dækker, hvis man må afbestille sin rejse på grund af lokale indrejserestriktioner. Nogle selskaber har tidligere under coronaen ekstraordinært dækket situationer, som ikke normalt er omfattet af almindelige vilkår for en rejseforsikring, for eksempel ved karantænekrav,” siger Anja Lintrup Sørensen.

Stor forskel på forsikringsselskaber
Hvorvidt kundens dækning fortsætter, må man undersøge hos sit forsikringsselskab. Er man i tvivl, så er det en god ide at tale med sit forsikringsselskab, inden rejsen bestilles, lyder det fra Forsikringsoplysningen.

”Danske turister kan tjekke rejsemålets indrejseregler på ambassadernes COVID-19 hjemmesider, inden de bestiller rejsen,” siger Anja Lintrup Sørensen og fortsætter:

”Hvis man ikke er færdigvaccineret, skal man være særligt opmærksomme på, at flere lande fortsat ikke tillader indrejse.

Særligt hvis man rejser til lande uden for EU, skal man desuden huske at tjekke sikkerhedsniveauet i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Desuden kan bekymrende coronavarianter få indvirkning på rejsevejledningerne. Det gælder også inden for EU,” understreger Anja Lintrup Sørensen.

Tidligere på ugen var der kortvarigt forvirring om, hvorvidt personer over 60 år kunne rejse på udlandsferie som følge af omikronvarianten. Men det blev hurtigt afklaret. Meldingen fra Udenrigsministeriet er, at alle over 60 år fortsat kan rejse, så længe de er færdigvaccinerede.

Relaterede artikler:

Færdigvaccinerede over 60 år kan stadig rejse

Danske rejseforsikringsselskaber fraråder ikke rejser

Politisk beslutning om der lukkes for udlandsrejser