If valgte i foråret at lukke for salget for årsrejseforsikringer med både Verden- og Europadækning. Der er efterfølgende åbnet for årsrejseforsikring med Europadækning, men salget er bremset markant, oplyser rejseforsikringsselskabet. PR-foto: If.

Forsikringsselskab: Pas på rejseforsikringen

Coronakrisen og rejsevejledningerne har fået flere forsikringskunder til at opsige deres rejseforsikring. Efter Breixit kræver rejser til Storbritannien nu en rejseforsikring.

Mange benytter årsskiftet til at tjekke budget og privatøkonomi for unødige udgifter. Hos en del forsikringskunder springer rejseforsikringen i øjnene som en oplagt post at sætte i bero, nu hvor verdenskortet og rejsevejledningerne er ”orange” og udlandsrejser frarådes.

Hos forsikringsselskabet If, der ejes af den finske finanskoncern Sampo, har rådgiverne dagligt samtaler med kunder om behovet for en rejseforsikring i den aktuelle situation. For en del ender drøftelserne med, at de vælger at beholde rejse- og afbestillingsforsikring, oplyser If.

”Nogle har købt vinterferie, mens verdenskortet var gult eller tidligere, da det var grønt, og de har jo afbestillingsdækning, der dækker, hvis de ikke må rejse. Det kan både være skiferien til Norge eller de store familieferier, som er booket før coronaen ramte. De kunder skal selvsagt ikke ændre på deres rejseforsikring,” siger kommunikationschef hos If Skadeforsikring i Danmark, Birgitte Ringbæk, i en pressemeddelelse.

Danskere står på spring til mini-ferier
Der er også kunder, der vælger at beholde deres rejseforsikring, fordi de ikke vil være afhængige af at huske at købe en ny, når det igen bliver muligt at rejse.

”Mange danskere står på spring til mini-ferier og skiferier, og vi fornemmer, at det nok bliver sådan, at folk køber rejser, når et land bliver gult, og så håber man, at det stadig er gult, når man skal af sted. Alternativt er forsikringen backup,” siger Birgitte Ringbæk.

If valgte i foråret at lukke helt for salget for årsrejseforsikringer med både Verden- og Europadækning. Der er efterfølgende åbnet for årsrejseforsikring med Europadækning, men salget er bremset markant.

”Vi sælger, hvis kunden efterspørger det, men kun til Europa, fordi sandsynligheden for anvendelsen er størst her”, siger Birgitte Ringbæk.

Breixit kræver rejseforsikring
Er det rejser til London og Storbritannien, man længes efter, når rejsevejledningerne ændres fra orange til gul eller grøn, så er der ekstra grund til at holde fast i rejseforsikringen, lyder det fra If.

Det blå EU-sygesikringsbevis vil ikke længere dække efter 1. januar 2021, hvis man bliver syg på en rejse til Storbritannien.

Rejsende skal derfor have en privat rejseforsikring for at kunne rette krav om refusion af eventuelle udgifter for sygepleje, som man er blevet pålagt at betale. Samtlige udgifter til læge, hospitalsindlæggelse, behandling og hjemtransport er efter 1. januar for egen regning, hvis man ikke har en rejseforsikring, oplyser If.

Relaterede artikler:

Gouda vinder 2020-prisen som Årets Rejseforsikring

Vaccinen vil hjælpe rejsebureauer og hotelbranchen

Langsom dansk coronatest forsinkede luksusrejse