Explora I, der 1. august får sin jomfrusejlads med passagerer ud af Københavns Havn. Foto fra det italienske skibsværft Fincantieri.

Forsinket nyt krydstogtskib får premiere i København

MSC Group har nu modtaget sit forsinkede nye og første Explora-luksuskrydstogtskib. Skibet skulle have haft jomfrutur fra England, nu bliver det i stedet 1. august fra Københavns Havn.

Explora I er det første af fem bestilte nye highend-krydstogtskibe til Explora Journeys, det nye luksusvaremærke fra italienske MSC Group, der også har det store mainstreamprodukt MSC Cruises.

Explora I skulle have haft jomfrusejlads midt i denne måned fra Southampton og være endt i Københavns Havn.

Men problemer med en underleverandør, der mistede sin godkendelse af to typer brandhæmmende isoleringsplader, betød aflysning af premieresejladsen. Nu er problemerne løst og skibet er netop leveret fra det norditalienske skibsværft Fincantieri til Explora Journeys.

Ved modtagelsen af skibet til 3,7 milliarder kroner bekræftede Explora Journeys at udfordringerne med Explora I er blevet løst og at det nu får premieresejlads fra Københavns Havn den 1. august. Det sker på et ugelangt krydstogt til Islands hovedstad, Reykjavik, via Lerwick på Shetlandsøerne og Kirkwall på Orkneyøerne nord for Skotland, herefter returnerer skibet til København.

Mistet tilladelse
Explora I er 250 meter langt, det har plads til 922 passagerer med to i hver af de 461 kahytter og suiter – reddes der op til alle, kan skibe medbringe 1.473 passagerer. Hertil kommer en besætning på 640. Kahytterne og suiterne på Explora I svinger fra én Owner’s Residence, 22 Ocean Residences, 67 Ocean Penthouses, 301 Ocean Terrace Suites og 70 Ocean Grand Terrace Suites.

Passagererne kan vælge mellem 11 spisesteder, herunder seks restauranter, et stort fitnesscenter, fire bassiner og meget andet, herunder en Rolex-butik. Der er langt stor vægt på at indrette Explora-skibene så bæredygtigt som muligt og med brug af den nyeste og mest miljøvenlige teknologi.

Jomfruturen ud af Københavns Havn for Explora I bliver anden gang på to måneder, at et krydstogtskib får premiere i København. Det første var MSC Eurebia fra selve MSC Cruises i starten af juni.

Explora Journeys skal de kommende år have de miljøvenlige krydstogtskibe, der tages i brug fra i år og frem til 2028.

Pierfrancesco Vago, bestyrelsesformand for MSC Groups krydstogtdivision og en del af familien bag rederigiganten, har tidligere oplyst, at MSC Group totalt investerer omkring tre milliarder euro, cirka 22 milliarder danske kroner, i de fem Explora Journeys-skibe fra det italienske skibsværft Fincantieri.

 

Relaterede artikler:

Forsinket krydstogtskib kan få premiere i København

2.500 til storstilet dåbsgalla for nyt krydstogtskib

Verdens første Rolex-butik på luksuskrydstogtskib