Spies er blandt de deltagende rejsebureauer på søndagens rejsefestival i Aalborg Lufthavn – Spies flyver primært med familiemedlemmet Sunclass Airlines. Pressefoto: Aalborg Lufthavn.

Forventer 10.000 besøgende til dansk rejsefestival

Aalborg Lufthavn sætter søndag igen fokus på de mange rejsemuligheder fra det nordjyske. Mere end 40 rejsebureauer, flyselskaber og andre udstillere deltager ved Aalborg Rejsefestival.

Da der sidste år var premiere på nyskabelsen Aalborg Rejsefestival i Aalborg Lufthavn kom der 10.000 besøgende – der var forventet omkring 3.000.

På søndag, den 28. januar, gentages initiativet, hvor det igen i år er gratis for de deltagende udstillere at vise flaget.

Og med en markant udvidelse af rammerne til årets rejsefestival, er der lagt op til en begivenhedsrig dag – med 35 rejseforedrag, konkurrencer, rejsetilbud samt forskellige aktiviteter, oplyser Danmarks tredjestørste lufthavn i en pressemeddelelse.

Lufthavnens salgs- og marketingdirektør, Martin Svendsen, siger i denne, at der den kommende sommersæson bliver et stort rejseudbud fra Aalborg Lufthavn – herunder et stærkt charterprogram med nye direkte rejsemål som Nice og nordspanske Girona samt de mange europæiske og oversøiske rejsemuligheder.

Det Aller Leisure-ejede rejsebureau Nilles Rejser, der har kontor i lufthavnen, vil igen være at finde på Aalborg Rejsefestival: ”Vi glæder os til igen at se tusindvis af rejsegæster på søndag. Rejselysten er stigende, og rejseoplevelser er noget vores kunder virkelig prioriterer,” siger rejsebureauets direktør, Miriam Bisgaard Christiansen.

Dobbelt op på pladsen til over 40 udstillere
Aalborg Rejsefestival 2024 har over 40 udstillere og andre aktiviteter fordelt på et dobbelt så stort område som sidste år. ”Rejsefestivalen var sidste år et tilløbsstykke uden lige, antallet af besøgende overgik alle forventninger. Derfor har vi i år fordoblet det samlede areal til rejsefestivalen, så der bliver bedre plads til rejseudbyderne, foredrag, spisemuligheder og aktiviteter, siger salgs- og marketingdirektør Martin Svendsen og tilføjer:

“Opbakningen fra turoperatører, charterbureauer og flyselskaber har været over al forventning, hvor vi i år kan byde velkommen til en række nye udstillere. Vi ser frem til en spændende dag med rigtig mange besøgende i lufthavnen.”

Store dele af Aalborg Lufthavn bliver taget i brug til Aalborg Rejsefestival, hvor halvdelen af lufthavnens DutyFree, Gate 2 og 3 samt Gate 9, 10 og 11 på 1. sal også inddrages i år. Derudover bliver der to store opvarmede telte – et til rejseforedrag og et Food Court-telt.

På udearealet på forpladsen er det igen i år muligt at se et fly fra North Flyings indefra, og som noget nyt i år kan man se et af forsvarets Challenger-fly og sidde bag rattet i en brandbil fra Brand og Redning.

Flest rejsebureauer blandt udstillerne
Hovedparten af de 40 udstillere ved Aalborg Rejsefestival er rejsebureauer – herunder naturligvis trioen, der har fast adresse i lufthavnen: Best Travel, Nilles Rejser og Ruby Travel.

De øvrige rejsebureauer på plads den 28. januar er blandt andet: Apollo Rejser, Bravo Tours, Corendon, DANexplore, Detur, Euro Tourist, FDM Travel, Green2Green, Jysk Rejsebureau, Kulturrejser Europa, Magic Tours, Mixx Travel, Nyhavn Rejser, Risskov Rejser, Sea Travel, Spies, SunCharter, Top Tours, TUI, Viktors Farmor og USA Rejser.

Det er som listen ser ud lige nu på Aalborg Lufthavns hjemmeside, der kan komme flere udstillere. Med på rejsefestivalen er også mindst 35 planlagte rejseforedrag, om Barcelona, Berlin, Canada, Færøerne, Italien, Japan, krydstogter, Madeira, Mallorca og New Zealand, Rejseklubben (nyskabelsen hos Bravo Tours), Thailand, USA og så videre.

De øvrige udstillere er blandt andet flyselskaber som færøske Atlantic Airways, KLM, danske North Flying, Norwegian, SAS og det tyrkiske charterflyselskab SunExpress. Andre udstillere er udover selve Aalborg Lufthavn også lufthavnens Airport Hotel – samt repræsentanter fra Aalborg Håndbold.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn holder atter stor rejsefestival

Udenrigsflyvninger drev 2023-væksten i Aalborg Lufthavn

Ferie for Alle søsætter krydstogttema