Når mennesker igen kan mødes i stor stil efter coronakrisen, vil der blive stor efterspørgsel for dette, vurderer Danske Konferencecentre. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Forventer ketchupeffekt efter coronakrisen

Danske Konferencecentre forventer en ketchupeffekt på efterspørgsel på fysiske møder efter coronakrisen. Foreningen klar med nyt indeks, så konferencegæster kan vælge bæredygtighed.

Alle konferencecentrene kæmper for at holde sig selv i live, siger Marlene Horsbøl Sylvester Hvid, direktør for Danske Konferencecentre, til Børsen.

Det er efterhånden lang tid, de har skulle omstille sig til en virkelighed, hvor ordrebøgerne er tyndere end nogensinde. Dengang forsamlingsforbuddet var halvtreds mennesker, gjorde det en kæmpe forskel.

”Der kunne de mellemstore konferencecentre godt følge med og afholde nogle af deres arrangementer, men med et forsamlingsforbud på ti personer er annulleringerne rullet ind, og hverken de store eller mellemstore konferencecentre har kunnet gennemføre arrangementer. Så det ser skidt ud,” siger Marlene Horsbøl Sylvester Hvid ifølge HORESTA’s nyhedsbrev og tilføjer, at hun forventer en ketchupeffekt af rang på efterspørgsel på fysiske møder efter coronakrisen.

Ellers vælger kunden en anden
Marlene Horsbøl Sylvester Hvid siger også, at de over 100 medlemsvirksomheder i Danske Konferencecentre gør, hvad de kan, for at finde på alternative løsninger.

Især er digitale møder blevet fast inventar for konferencecentrene og noget, man skal kunne tilbyde sine kunder.

”Nogle gør det i større stil end andre, men det er vigtigt at have det implementeret, for hvis du ikke kan tilbyde de muligheder som center, så vælger kunden et andet i øjeblikket,” siger hun.

Nyt indeks så konferencegæster kan vælge bæredygtighed
Danske Konferencecentre har i øvrigt netop lanceret et verdensmåls-indeks for alle sine partnere.

Indekset har både fokus på bløde værdier, som sundhed og trivsel på arbejdspladsen samt de klassiske bæredygtige pejlemærker. Indekset viser kunderne, hvilke konferencecentre der arbejder målbart med verdensmål og bæredygtighed. Indekset giver også kunderne mulighed for at booke centre efter specifikke bæredygtighedsområder som for eksempel biodiversitet, madspild, energi og lokalforankring, hedder det i en pressemeddelelse.

Det nye verdensmålsindeks er lavet på baggrund af UN Global Compacts principper om målbarhed. Indekset er derudover baseret på danske værdier og med øje på trivsel, biodiversitet og lokalsamfund, oplyser Danske Konferencecentre.

Danske Konferencecentre har over 100 medlemmer. 12 har nu gennemført en Verdensmåls masterclass og endnu flere er certificerede i Verdensmål-indekset hos Danske Konferencecentre.

Relaterede artikler:

Ny mulighed: bliv lyntestet lige inden konferencen

HORESTA: Penge fra hjælpepakker udbetales ikke

Danskerne må mødes fra 10 til 500 personer